Angrosistul Crăciunescu, propunerea PD-L pentru CA Oltchim

miercuri, 18 martie 2009

Angrosistul Crăciunescu, propunerea PD-L pentru CA Oltchim

• noua componenţă a consiliului de administraţie de la SC Oltchim SA va fi validată de acţionari în şedinţa din 31 martie 2009
Zilele trecute, Dorel Jurcan, liderul PD-L Vâlcea, a recunoscut că partidul său va avea doi reprezentanţi în Consiliul de Administraţie al SC Oltchim SA, iar PSD va avea unul. Se ştie deja numele primului candidat: Grigore Crăciunescu (patron NORDIC IMPEX), consilier local din partea PD-L. Se mai ştie sigur numele a încă doi candidaţi pentru consiliul de administraţie: Constantin Roibu (actualul preşedinte al acestui for) şi Waldemar Preussner (din partea Petro Carbo Chem). Alegerea administratorilor de la SC Oltchim SA se va realiza cu aplicarea metodei votului cumulativ, în cadrul şedinţei Adunării Generale a Acţionarilor din data de 31 martie 2009.

Data limită până la care acţionarii pot să formuleze propuneri de candidaturi este ziua de 22 martie 2009. Actualul consiliu de administraţie a fost ales în urmă cu un an, când în competiţie s-au înscris opt candidaţi pentru cinci locuri: Constantin Roibu (director general al SC Oltchim SA), Nicolae Jivan, Bogdan Pistol, Gheorghe Păsat, Ion Ionescu, Waldemar Preussner, Mircea Duţescu (avocat) şi Dumitru Tudor (patron). În urma aplicării metodei votului cumulativ, au fost aleşi ca membri ai consiliului de administraţie următorii: Constantin Roibu (preşedinte), Bogdan Pistol, Gheorghe Păsat, Ion Ionescu şi Waldemar Preussner (membri).

Drept urmare, Nicolae Jivan a părăsit consiliul de administraţie după aproape trei ani de la numirea în această funcţie. Prin anul 2005, Nicolae Jivan a fost ales în această calitate, înlocuindu-l pe Dumitru Saitoc, un om instalat de fostul ministru al Industriilor, Codruţ Şereş. Preşedintele de la Petro Carbo Chem, Waldemar Preussner, nu a fost la prima încercare de a intra în consiliul de administraţie de la SC Oltchim SA. În vara anului 2007, şedinţa ordinară a acţionarilor de la SC Oltchim SA s-a deschis chiar cu propunerea de alegere a membrilor consiliului de administraţie.

Alegerea unui nou CA se impunea mai demult având în vedere că doi dintre acţionarii importanţi de la întreprindere (Ministerul Economiei şi Lindsell Enterprises Limited) nu mai figurau în structura acţionariatului. În aceste condiţii, era obligatoriu ca cei doi reprezentanţi din CA să părăsească acest for de conducere de la SC Oltchim SA. Pe noua listă de candidaţi pentru consiliul de administraţie au figurat şase persoane pentru cinci locuri: Constantin Roibu, Nicolae Jivan, Gheorghe Păsat, Bogdan Pistol, Ion Ionescu şi Waldemar Preussner.

În urma votului secret exprimat din luna iulie, s-a decis revocarea din funcţia de administratori a lui Bărbulescu Dan Cristian şi Stan Alexandru, iar în locul administratorilor revocaţi au fost aleşi Bogdan Pistol şi Ion Ionescu. În aceste condiţii, componenţa de atunci a consiliului de administraţie de la SC Oltchim SA era următoarea: Constantin Roibu - preşedinte, Nicolae Jivan, Gheorghe Păsat, Bogdan Pistol şi Ion Ionescu - membrii. În schimb, în urmă cu mai mult de un an, adunarea generală a acţionarilor de la SC Oltchim SA a aprobat, cu votul unanim al acţionarilor prezenţi şi reprezentaţi, amânarea punctului din ordinea de zi, referitor la revocarea din funcţie a unui administrator şi numirea lui Waldemar Preussner ca membru al consiliului de administraţie. (Petre Coman)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe