Alături de Gyor, Hypo şi Viborg , în “careul de aşi” al Europei

miercuri, 18 martie 2009

„Chimistele” sunt în lumea bună a handbalului mondial:

Alături de Gyor, Hypo şi Viborg , în „careul de aşi” al Europei

Cu o etapă înainte de finalul partidelor din grupele Ligii Campionilor, se cunosc echipele care vor juca semifinalele, acum urmând a se decide şi programul meciurilor. Astfel, din Grupa A merg în careul de aşi al Europei campioana Austriei, Hypo Viena, şi cea a Danemarcei, Viborg. În penultima rundă a grupei, Viborg a câştigat duelul cu cealaltă echipă daneză, Ikast Brande, scor 34-29, iar Hypo a trecut acasă de Podravka, scor 38-28. Rezultatele etapei: Viborg – Ikast Brande 34-29 şi Hypo Viena – Podravka 38-28. Clasament: 1. Hypo Viena 10p; 2. Viborg 8p; 3. Podravka 2p; 4. Ikast 0p. Ultima etapă (21 martie): Podravka – Ikast şi Viborg – Hypo Viena.

Gyor şi Oltchim, calificate din Grupa B

În Grupa B, semifinalistele sunt ETO Gyor şi Oltchim. Cele două se vor întâlnii în ultimul meci, la Gyor, în funcţie de rezultatul meciului din Ungaria urmând a se stabili ierarhia finală a grupei. În penultimul meci, la Gyor, echipa româncelor Simona Spiridon şi Mica Brădeanu a câştigat la un gol, 34-33, meciul cu Krim. În celălalt meci al grupei, Oltchim a trecut la pas de Buducnost, 31-22. Rezultatele etapei: ETO Gyor – Krim 34-33; Oltchim – Buducnost 31-22. Clasament: 1. Gyor 7p; 2. Oltchim 6p; 3. Krim 4p; 4. Buducnost 3p.

Calcule de calificare

Vâlcencele încearcă să câştige la Gyor duminică pentru a câştiga şi grupa. Acest lucru le dă dreptul de a juca returul semifinalei pe teren propriu. Pe de altă arte, dacă Viborg câştigă sâmbătă acasă la o diferenţă mai mare de 3 goluri, egalează pe Hypo în clasamentul Grupe A, dar termină pe primul loc pentru că austriecele au învins în disputa cu danezele, la Viena, la două goluri diferenţă. Chiar dacă pierd la Gyor, vâlcencele termină e locul 2 şi merg în semifinale, şi în cazul în care Krim câştigă celălalt meci cu Buducnost. În acest caz, adună tot 6 puncte, ca Vâlcea, dar ele au câştigat meciul cu Oltchim, pe terenul lor, la un gol, însă a pierdut la Vâlcea la 6 goluri.     
        

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe