Acţiune umanitară, coordonată de primarul Mircia Gutău

duminică, 29 martie 2009

Acţiune umanitară, coordonată de primarul Mircia Gutău

Acţiunea de salubrizare a curţii familiei Alemnăriţei din strada Buna Vestire, derulată de Direcţia Administrării Domeniului Public în urmă cu câteva săptămâni, nu a fost una singulară, ci, aşa cum s-a angajat şi primarul Mircia Gutău la acel moment, ea a fost urmată de un sprijin acordat acestei familii. În acest sens, a fost aprobat acordarea unui ajutor de urgenţă acestei familii - o familie alcătuită din două persoane şi aflată în situaţie de risc social - iar DADP, cu sprijinul unor sponsori, a demarat o reabilitare minimală a proprietăţii din strada Buna Vestire.

Astfel, a fost refăcută împrejmuirea curţii şi a fost reparat şi acoperişul clădirii, acoperiş care se afla într-o stare avansată de degradare, fapt care făcea imobilul aproape de nelocuit. DADP continuă identificarea zonelor în care s-au creat depozite de deşeuri ilegale, ultima acţiune de desfiinţare a unor astfel de puncte de colectare ”ad-hoc” derulându-se joi, 26 martie, ocazie cu care a fost salubrizat un teren viran de pe strada Octavian Goga din Ostroveni sat, fiind transportate la Rampa de la Râureni peste 50 de tone de deşeuri diverse.

Tinerii care au împlinit vârsta majoratului,

Sărbătoriţi de Primărie

Joi, 26 martie, în sala de Consiliu a Primăriei municipiului, a avut loc o nouă ceremonie de înmânare a atestatelor de cetăţean cu drepturi depline reprezentanţilor ai mai mult de 140 de tineri râmniceni. Gazda invitaţilor a fost, de data aceasta, viceprimarul Romeo Rădulescu, căruia i s-a alăturat părintele Constantin Cârstea, ca reprezentant al Episcopiei Râmnicului. La finalul evenimentului, viceprimarul a ciocnit o cupă de şampanie cu tinerii care au împlinit recent vârsta majoratului şi le-a adresat acestora urarea de mult succes pe mai departe.

Şcolile şi grădiniţele, în atenţia municipalităţii

Joi, 26 martie, la Primăria municipiului a avut loc o întâlnire între conducerea Executivului local şi directori de la unităţile de învăţământ din Râmnic. Subiectul întâlnirii a fost planificarea, coordonarea şi sprijinirea acţiunilor ce urmează să fie realizate de elevii şi preşcolarii de la grădiniţele, şcolile şi liceele din oraş în cadrul Lunii curăţeniei de dinainte de sărbătorile pascale ale acestui an. Întâlnirea a debutat cu o prezentare succintă a primarului Mircia Gutău, care a menţionat investiţiile pregătite pentru 2009 în acest domeniu, directorii prezenţi în sală dorind să afle, cu această ocazie, şi programarea lucrărilor ce sunt începute sau urmează să fie demarate la unităţile şcolare pe care le conduc.

Cea de-a doua parte a întâlnirii a fost gestionată de viceprimarul Eusebiu Veţeleanu, care a subliniat că tradiţia ce durează de câţiva ani a curăţeniei dinainte de Paşte va continua şi în acest an, şcolile şi grădiniţele urmând să asigure salubrizarea în zonele ce le revin în administrare. Prezent la întâlnire, directorul Direcţiei Administrarea Domeniului Public a anunţat că, începând de luni, va distribui fiecărei unităţi de învăţământ saci pentru colectarea gunoiului, mănuşi şi var pentru văruit pomii, astfel încât acţiunea de curăţenie să poată începe efectiv săptămâna viitoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe