Parcare în centru, numai cu bilet de voie de la primar

miercuri, 4 februarie 2009

Parcare în centru, numai cu bilet de voie de la primar

Mircia Gutau a initiat un proiect de hotarâre conform caruia locatarii din centrul municipiului vor putea parca în fata blocurilor numai pe baza de ... bilet de voie de la primar, iar cei veniti în vizita nu au alta alternativa decât sa-i îmbogateasca pe proprietarii de parcari private. Proiectul a fost votat la ultima sedinta de Consiliu Local.

Gutau da vina pe masinile de firma

Primarul Râmnicului a dat vina pentru initiativa de constituire a unei zone pilot unde se va putea parca numai pe baza de ecuson emis de primar pe masinile de firma. „Am primit numeroase sesizari din partea locatarilor ca sunt multe masini de firma care le blocheaza accesul, asa ca am decis sa facem deocamdata o încercare, cu aceasta zona – pilot, denumita Zona Zavoi, pentru ca apoi, daca solutia se dovedeste viabila, sa o extindem pentru tot orasul.” – spune Gutau.

Consilierii locali ai Râmnicului au votat la sfârsitul saptamânii trecute hotarârea care face acest proiect executabil în municipiu. Pentru cetateni, initiativa primarului înseamna ca vor putea parca în parcarile fara plata din centrul municipiului doar masinile apartinând persoanelor fizice care vor avea afisat la vedere ecusonul de la Primarie, în original, cele ale firmelor care au sediul în zona neputând avea acces decât ziua, între anumite ore si numai pentru aprovizionare. „Ceilalti nu au decât sa mearga la parcarile private, asa se procedeaza si în strainatate, metoda nu a fost inventata de mine.” – a afirmat Gutau în sedinta de consiliu local.

În ciuda faptului ca au fost doi consilieri care au dorit sa aduca unele îmbunatatiri la proiectul supus spre dezbatere, propunând astfel ca în parcarile private sa poata stationa masinile, în timpul noptii contra unei taxe modice sau sa fie creat si un interval orar, în timpul zilei, când soferii din alte zone ale orasului sa poata parca, în timp ce locatarii sunt plecati la serviciu, sau amenajarea unor noi locuri de parcare în centru, aceste initiative nu au fost luate în considerare, supunându-se la vot doar proiectul initial.    

Doar asociatii firmelor pot obtine ecuson

Desi sunt multe societati comerciale în centrul municipiului, carora Primaria le-a dat autorizatii de constructie fara a se îngrijora de faptul ca nu erau spatii disponibile de parcare, conform noii hotarâri de consiliu, nu vor putea obtine ecuson de parcare decât autoturismele care apartin asociatilor sau administratorilor acestor firme.

De asemenea, agentii economici care detin spatii comerciale în zona parcarii de resedinta vor avea acces cu autovehiculele a caror masa maxima autorizata nu depaseste 1,5 tone doar pentru activitatile de aprovizionare si numai în intervalul orar 5.00 – 17.00.   Sunt interzise amplasarile de dispozitive de mentinere libera a locurilor de parcare, precum si amplasarea oricarui tip de indicatoare, marcaje, garaje sau înscrisuri care sa sugereze rezervarea locurilor de parcare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe