Mii de vâlcenii şi-au luat adio de la fostul pivot al Naţionalei, Marian Cozma

miercuri, 11 februarie 2009

Mii de vâlcenii şi-au luat adio de la fostul pivot al Naţionalei, Marian Cozma

- „Păsărilă” va fi înmormântat vineri la Cimitirul Pipera din Capitală

Moartea tânărului Marian Cozma a îndoliat nu doar România ci şi ţara în care acesta a jucat timp de doi ani, Ungaria. Povestea morţii sale a fost descrisă şi comentată în întregime de mass-media centrală. Au existat mai întâi varianta că „Păsărilă” ar fi intervenit s-o ajute pe barmana acelui local, care intrase în conflict cu cei trei interlopi ce nu ar fi vrut să plătească. Apoi, o altă variantă a fost că pivotul naţionalei ar fi fost filat de cei trei din momentul în care acesta a intrat în acel club. Ucigaşii ar fi fost deranjaţi de faptul că Marian Cozma avea deja un statut de vedetă în oraşul ungar de lângă Lacul Balaton.

Solidari cu moartea lui „Păsărilă”

Ca un ultim omagiu adus celui ce a fost pivotul Naţionalei, autorităţile au decis ca şi cortegiul ce a transportat trupul neînsufleţit al tânărului de doar 26 de ani să treacă prin toate marile oraşe în care se joacă handbal. Astfel, după ce a trecut prin Arad, Zalău, Cluj, Deva sau Sibiu, ieri noapte, cortegiul funerar a oprit şi în faţa Sălii Traian din Rm. Vâlcea. Sute de oameni au venit să-şi ia adio de la „Păsărilă” şi să-i aducă un cuvânt de încurajare tatălui său. La intrarea pe aleea ce duce la uşa principală a sălii, toţi cei prezenţi au aplaudat cu respect şi compasiune.

Autorităţile locale nu au lipsit

Au venit şi autorităţile locale să-l îmbrăţişeze pe tatăl lui Marian. Au fost prezenţi prefectul Radu Renga, primarul Râmnicului, Mircia Gutău, preşedintele Clubului Oltchim, Ioan Gavrilescu şi fostul arbitru internaţional Toma Pleşa. Au venit, de asemenea, şi fetele de la Centrul Naţional de Excelenţă, împreună cu profesorul Lucian Râşniţă, toate lăsând pe coşciug câte o floare. Un sobor de preoţi a oficiat o scurtă slujbă de pomenire pentru cel ce a fost Marian Cozma. „Vă mulţumesc tuturor pentru că aţi venit să-i aduceţi un ultim omagiu fiului meu. Acum voi pleca, pentru că trebuie să ajung acasă. O să-l duc pe Marian şi la sediul Clubului Dinamo, pentru că a crescut acolo. Vă mulţumesc încă o dată”, a spus, printre lacrimi, Petre Cozma, care apoi l-a îmbrăţişat cu durere pe Bogdan Voina, fost coleg de naţională cu „Păsărilă”. Cortegiul funerar a plecat apoi spre Bucureşti, unde vineri , la Cimitirul Pipera va avea loc înmormântarea.

La Naţională nu va mai fi numărul 82

Preşedintele Federaţiei Române de Handbal, Cristian Gaţu, a anunţat că va retrage de la Naţională numărul 82, purtat de Cozma la Naţională. De asemenea, conducerea Clubului Dinamo a anunţat că „Păsărilă” va avea un bust în „Ştefan cel Mare”, ca şi Cătălin Hâldan, şi că anual se va organiza un turneu de handbal juvenil care-i va purta numele. Înainte de plecarea cortegiului funerar spre România, la Veszprem a avut loc o şedinţă extraordinară a consiliului local care a decis ca cel ce a fost Marian Cozma să fie declarat cetăţean de onoare al acestui oraş.

Centrul Naţional Olimpic de Excelenţă de la Sighişoara îi va purta numele

Potrivit cotidianului „Gazeta Sporturilor”, Centrul Naţional Olimpic de Excelenţă de la Sighişoara va purta numele handbalistului Marian Cozma, care a murit înjunghiat în Ungaria, a hotărât marţi Comitetul Director al Federaţiei Române de Handbal. Federaţia Română de Handbal şi cea din Ungaria au mai hotărât ca anual să se organizeze meciuri în memoria lui Marian Cozma, atât la Veszprem, cât şi la Bucureşti, la care vor participa loturile naţionale de seniori ale celor două ţări. La toate meciurile de handbal care vor avea loc în România în această săptămână se vor ţine momente de reculegere în memoria lui Marian Cozma, iar sportivii vor evolua cu banderole negre.  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe