Fundatia fantoma “MilleniumÔÇ£ a primit cadou 1.500 m.p. de la primarul Gutau

duminică, 8 februarie 2009

Rusinica, rusinica!

Fundatia fantoma „Millenium“ a primit cadou 1.500 m.p. de la primarul Gutau

• De ce Fundatia Cultural Stiintifica „Millenium” a intrat în posesia terenului pe o perioada de 49 ani, în conditile în care suprafata cladirii ocupa doar 184 mp, adica mai putin de 15% din teren? • în plus, Primaria Râmnicului nu a organizat licitatie pentru transmiterea terenului, având în vedere ca prin Hotarârea nr. 81/2007, Consiliul Local a aprobat studiul de oportunitate si caietul de sarcini privind închirierea, prin licitatie publica cu strigare
Nicu Trandafir
Am mai scris în urma cu câteva saptamâni despre „marinimia” Primariei Râmnicului de a repartiza gratuit o cladire din patrimoniul public catre o fundatie din Râmnicu Vâlcea. Replica primarului Mircia Gutau a venit extrem de rapid, acesta spunând ca obiectul transferului îl reprezinta o cladire aflata în paragina de mai mult timp. Bun, atunci se pune întrebarea: de ce Fundatia Cultural Stiintifica „Millenium” a primit un teren gratis de circa 1.500 mp în Goranu, în conditile în care suprafata cladirii ocupa doar 184 mp, adica mai putin de 15% din teren?

Am intrat în posesia HCL nr. 8/29 ianuarie 2009, în care se precizeaza: „Se transmite în folosinta gratuita catre Fundatia Cultural Stiintifica «Millenium» imobilul – constructie Camin Cultural Feteni, în suprafata construita de 184 mp, si terenul aferent acesteia, în suprafata de 1418 mp, situate în Cartier Feteni, nr. 34, imobil identificat în planul de situatie - anexa la prezenta hotarâre.

Beneficiarul dreptului de folosinta a bunurilor transmise va reabilita constructia transmisa si terenul aferent, astfel încât acestea sa raspunda necesitatilor pentru care au fost transmise, acelea de a desfasura activitati de utilitate publica, de punere în valoare a potentialului turistic si cultural al zonei din care face parte si municipiul Râmnicu Vâlcea, de promovare a traditiilor populare si turismului specific.

Primaria municipiului va avea acces la spatiul amenajat de catre Fundatia Cultural Stiintifica «Millenium» pentru desfasurarea unor activitati specifice administratiei publice locale. Transmiterea în folosinta gratuita a imobilului se va face pe o perioada de 49 de ani, cu posibilitatea prelungirii prin acordul partilor.

La expirarea duratei de folosinta investitiile realizate vor fi preluate în domeniul public al municipiului, fara pretentii de despagubire. Transmiterea în folosinta gratuita a imobilului identificat la art. 1 se face prin protocol de predare - primire. Se împuterniceste primarul municipiului sa încheie si sa semneze protocolul de predare – primire”.

Este ciudata decizia Consiliului Municipal, în conditiile în care, prin Raportul nr. 2207 din 21.01.2009, întocmit de Directia Evidenta Patrimoniu, Cadastru, Gospodarie Comunala si Servicii Publice, se propunea transmiterea în folosinta gratuita catre Fundatia Cultural Stiintifica „Millenium” a imobilului – constructie Caminul Cultural Feteni si terenul aferent acestuia, pe o perioada de 25 de ani.

În plus, Primaria Râmnicului nu a organizat licitatie pentru transmiterea terenului, având în vedere ca prin Hotarârea nr. 81/2007, Consiliul Local a aprobat studiul de oportunitate si caietul de sarcini privind închirierea, prin licitatie publica cu strigare, a imobilului Camin Cultural Feteni, în suprafata de 127 mp, situat în cartier Feteni, precum si închirierea, prin licitatie publica a imobilului respectiv.

În data de 21 ianuarie 2009, Fundatia Cultural Stiintifica „Millenium” (persoana juridica de drept privat, fara scop patrimonial) a solicitat Primariei Râmnicului transmiterea în folosinta gratuita, pe o perioada de 49 de ani, a imobilului respectiv pentru desfasurarea activitatilor specifice domeniului sau. Dupa numai 8 zile, în data de 29 ianuarie, primarul Mircia Gutau a pus proiectul de hotarâre pe ordinea de zi a sedintei Consiliului Local.

Potrivit actului constitutiv, scopul fundatiei este acela de „a promova cultura, stiinta si patrimoniul turistic al zonei geografice aferente judetului Vâlcea, iar obiectivul acesteia consta în conservarea si cercetarea biodiversitatii aferente arealului limitrof municipiului Râmnicu Vâlcea, continuarea si dezvoltarea traditiilor culturale din tara noastra, promovarea pe plan intern si international a zonelor bogate în traditii populare, schimbul de experienta artistica si culturala cu grupuri de elevi si studenti din alte zone ale tarii si din strainatate”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe