Urmarire ca în filme pe Valea Oltului

duminică, 11 ianuarie 2009

Urmarire ca în filme pe Valea Oltului

Sase focuri de arma trase de politisti dupa un infractor al soselelor  

În data de 10 ianuarie a.c., în jurul orei 15.10, politistii din cadrul  Serviciului Politiei Rutiere, în timp ce îsi desfasurau serviciul pe D.N. 7, în orasul Brezoi, satul Calinesti, judetul Vâlcea, au observat circulând din directia Sibiu catre Rm. Vâlcea, un autoturism marca BMW, despre care existau informatii ca are numerele de circulatie expirate.

S-a procedat la efectuarea semnalului regulamentar de oprire, însa conducatorul auto a marit viteza de deplasare catre Rm. Vâlcea, ignorând semnalul politistilor. Echipajul de politie a plecat în urmarirea autoturismului care, dupa circa 3 km., a intrat pe un drum forestier, apoi s-a întors, moment în care politistii au blocat drumul cu autoturismul de serviciu, dar conducatorul auto a fortat trecerea si a reintrat pe D.N. 7, îndreptându-se spre Sibiu.

În acel moment, agentul sef adjunct, Daniel Stoenete, a facut uz de arma, tragând doua focuri în plan vertical si, deoarece autoturismul nu a oprit, a mai executat un foc spre autoturism, glontul lovind aripa spate stânga. S-a procedat în continuare la urmarirea autovehiculului BMW, care a patruns pe contrasens, iar la Km. 214, a acrosat un autoturism marca „VW PASAT caruia i-a avariat oglinda exterioara din partea stânga. Dupa acrosare, conducatorul auto al autoturismului BMW a pierdut controlul directiei de mers, a parasit partea carosabila în partea stânga, a iesit în decor si a lovit frontal un copac.

Dupa impact, conducatorul auto a iesit din autovehicul si a fugit în padure. Agentii de politie au procedat la urmarirea acestuia, iar acelasi politist a mai executat 3 focuri de arma în plan vertical, dupa ce în prealabil a executat somatiile legale. Persoana urmarita nu s-a supus somatiilor si focurilor de avertisment, continuându-si alergarea prin padure, iar, dupa o urmarire de circa 1,5 Km, a fost prins si imobilizat de catre cei doi agenti de politie. Dupa efectuarea controlului corporal si al autovehiculului, precum si în urma verificarilor efectuate, s-a stabilit ca cel în cauza este Florin Ursu, de 22 ani, din comuna Racovita, judetul Vâlcea, fiind posesor al unui permis provizoriu de conducere valabil pentru categoriile „A si B”, eliberat de autoritatile Britanice, nefiind valabil pe teritoriul României.

Din verificari a mai rezultat ca autorizatia de circulatie provizorie si numarul de înmatriculare provizoriu aveau perioada de valabilitate expirata din data de 26 decembrie 2008. La fata locului s-a deplasat echipa operativa din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Vâlcea, sub coordonarea Adjunctului Sefului Inspectoratului si formata din Seful Serviciului Politiei Rutiere, Seful Politiei orasului Brezoi, specialisti criminalisti si cei din cadrul Biroului Arme, Explozibili si Substante Toxice.
         
S-a întocmit dosar penal, în care cercetarile continua fata de Florin Ursu (care are antecedente penale) sub aspectul savârsirii infractiunilor de „punere în circulatie sau conducere pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat”, „conducere pe drumurile publice a unui autovehicul fara a poseda permis de conducere” si “parasirea locului accidentului de catre conducatorul vehiculului, daca accidentul s-a produs ca urmare a unei infractiuni, fara încuviintarea politiei”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • TRUSTUL 3 CONSTRUCTII
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2023 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe