Senatorul Emilian Frâncu insistă pentru comunele puterii

duminică, 25 ianuarie 2009

Senatorul Emilian Frâncu insistă pentru comunele puterii

Liderul liberalilor vâlceni dă dovadă că şi-a însuşit foarte bine tactici politice de opoziţie.Senatorul Emilian Frâncu i-a solicitat noului ministru al Educaţiei sprijin pentru dotarea cu microbuze şcolare a 22 de localităţi vâlcene care au absolut nevoie de acestea. Printre localităţile care nu au primit până acum un mijloc de transport pentru elevi se numară Bujoreni, Buneşti, Cernişoara, Creţeni, Făureşti, Lăcusteni, Livezi, Lungeşti, Măldăreşti, Mateeşti, Călimăneşti, Ocnele Mari, Oteşani, Păuşeşti Otăsău, Păuşeşti Măglaşi, Prundeni, Roeşti, Sălătrucel, Şuşani, Tomşani, Vlădeşti şi Voinesa.

"În calitatea mea de deputat în legislatură 2004-2008, dar şi de senator în actuala legislatură, am fost preocupat în permanenţă de creşterea calitativă a actului educaţional în judeţul pe care l-am reprezentat şi îl reprezint în continuare în Legislativul României. Este îndeobşte cunoscut că cele mai multe dintre cele 89 de localităţi ale judeţului Vâlcea sunt situate în zona montană sau deluroasă, cu un relief accidentat, cu sate şi cătune dispersate.

Legea fundamentală a României garantează accesul la educaţie inclusiv copiilor care locuiesc în aceste sate şi cătune, aflate, în foarte multe cazuri, la distanţe apreciabile de unităţile de învăţământ, a caror parcurgere zilnică presupune nu doar un efort fizic deosebit, ci şi riscuri majore pentru copii.", a declarat Emilian Frâncu. Totodată, senatorul vâlcean i-a cerut ministrului Andronescu să aibă în vedere şi celelalte solicitări pentru unităţile de învăţământ, cuprinse în adresa nr. 6783/14.11.2008, transmisă Ministerului Educaţiei, Cercetarii si Inovării de catre Inspectoratul Şcolar al Judeţului Vâlcea.

Remarcăm că primarii localităţilor pentru care a cerut microbuze senatorul liberal sunt membrii ai PSD şi PDL. Din orice poziţie liderul liberal este câştigat prin acest demers. Dacă ministerul nu va da microbuzele Emilian Frâncu va spune că a încercat să îi ajute pe primarii vâlceni numai că nu a găsit înţelegere la noul ministru iar dacă comunele primesc microbuzele liderul liberal va susţine că acestea au fost repartizate în urma demersurilor sale. Aşa se face politică de opoziţie. Aşa a procedat şi deputatul Aurel Vlădoiu când PSD era în opoziţie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe