Senatorul Emilian Frâncu este un bun jucător de şah

duminică, 18 ianuarie 2009

Ludovic Orban a intrat în campanie electorală

Senatorul Emilian Frâncu este un bun jucător de şah

Senatorul Emilian Frâncu l-a prezentat presei pe fostul ministru al transporturilor ca pe un „ prieten al organizaţiei PNL Vâlcea venit în vizită în urma unei promisiuni mai vechi”. Ludovic Orban are într-adevăr relaţii bune cu mulţi membrii ai organizaţiei vâlcene şi a venit în campania de la alegerile locale să suţină candidaţi PNL la posturile de primari în Vâlcea.

Cu toate acestea este evident că marcantul lider liberal, care a traversat o carieră de la prima treaptă până la cea de vicepreşedinte naţional şi lider al celei mai mari organizaţii din ţară şi are o vechime de 17 ani în partid, nu s-a deplasat în judeţul nostru, vinerea trecută, pentru a încuraja directorii libeali ce urmează să fie schimbaţi şi nici pentru că îi promisese senatorului Frâncu că vine să îl vadă.

În PNL a început deja campania electorală pentru alegerile interne. Pe plan local zeci de fiţuici din ţară aţâţă spiritele la comanda unor grupări din interiorul organizaţilor liberale, din interiorul altor organizaţii sau pur şi simplu din interese redacţionale. Alegeri vor avea loc şi în cadrul filialelor dar se apropie şi un Congres. De o eleganţă destul de rară în politica autohtonă, Ludovic Orban a declarat deschis că doreşte să îi ia locul lui Călin Popescu Tăriceanu la conducerea partidului. Fostul Ministru al Transporturilor şi-a prezentat şi obiectivul : „ Vreau să conduc PNL în perioada aceasta de opoziţie şi să câştig alegerile viitoare, să intrăm la Guvernare din poziţia de partid câştigător al alegerilor”.

În condiţiile în care PNL a obţinut la alegerile din noiembrie trecut un scor bun, având acum un număr de parlamentari mai mare decât în urmă cu patru ani şi un procent excelent pentru un partid ce a guvernat singur din poziţia de partid minoritar, obţinerea unui  rezultat mai bun la alegerile viitoare nu poate veni decât în urma unei guvernări dezastruoase a actualei coaliţii guvernamentale. Mai mulţi liberali cu influenţă în rândul electorilor de la Congres deja l-au criticat pe Orban pentru faptul că a declarat prematur candidatura sa.

Se pare că Tăriceanu are destui susţinători în interiorul partidului inclusiv în organizaţia din Vâlcea unde sunt oameni care au beneficiat de sprijinul fostului premier. Dar în acelaşi timp există oameni care realizează că fostul premier a devenit din ce în ce mai nepopular şi că şansele partidului ar creşte dacă ar fi ales alt preşedinte care să conducă o echipă nouă . Tăriceanu nu este agreat deloc de celelalte partide, nu are oameni în PDL sau PSD cu care ar putea purta un dialog şi pare incapabil să menţină unitatea în organizaţiile judeţene atacate sistematic de noua coaliţie care decapitează directori, schimbă viceprimari şi exercită o presiune asupra primarilor liberali.

Atât senatorul Emilian Frâncu cât şi deputatul Cristian Buican se află în relaţii extrem de apropiate cu Ludovic Orban iar cei doi pot controla aproape în totalitate orice delegaţie vâlceană la Congres. Dacă PNL Vâlcea va ajunge la concluzia ce este mai avantajos cu Orban atunci fostul premier va pierde voturi şi din alte delegaţii pe care le poate influenţa lideul judeţean Emilian Frâncu. (N.T.)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe