Schimbarea prefecţilor va fi achitată de populaţie

duminică, 25 ianuarie 2009

Aşa cum anticipa „Ziarul de Vâlcea”

Schimbarea prefecţilor va fi achitată de populaţie

În ciuda a ceea ce declara imediat după instalare noul Guvern referindu+se la diminuarea cheltuielilor legate de salariile funcţionarilor publici se pare că acestea vor creşte datorită modalităţii adoptate pentru schiombarea prefecţilor şi subprefecţilor. La finele săptămânii trecute patru înalţi funcţionari publici au fost transformaţi în inspectori guvernamentali. În această săptămână se anunţă schimbări noi.

Deocamdată prefectul de Vâlcea şi subprefecţii au scăpat. Joi, 22 ianuarie,  actuala putere a modificat legislaţia astfel incât înalţii funcţionari publici - categorie din care fac parte prefecţii, subprefecţii, secretarii generali din Guvern şi ministere şi inspectorii guvernamentali - să poată fi schimbaţi şi în 2009 prin invocarea principiului mobilităţii în functie.  Noii prefecţii vor fi numiţi temporar pe aceste funcţii. 
Actualii reprezentanţi ai Guvernului în teritoriu vor îngroşa rândurile inspectorilor guvernamentali.

Guvernul a prevăzut această situaţie prin modificarea articolului 68 al HG nr. 341/2007, care prevede: ,,Numărul posturilor corespunzătoare funcţiei publice de inspector guvernamental se stabileşte în condiţiile legii, având în vedere criteriile prevăzute de lege, în mod treptat şi în raport cu fondurile bugetare disponibile". 
Cancelaria Guvernului va ,,redistribui" pe piaţa muncii 600 de persoane, SGG alte 1200, locuri care vor fi ocupate în parte de inspectorii guvernamentali. 

În acest fel se vor evita procese deschise de prefecţii şi subprefecţii schimbaţi darn u se vor evita majorări ale cheltuielilor salariale ţinând cont că inspectorii guvernamentali au salarii barosane, maşini de serviciu, locuinţe de serviciu şi alte drepruri care costă. Iar costurile sunt suportate, ca de obicei, de populaţie. De o populaţie care priveşte uimită cum găsesc cei mari soluţii avantajoase pentru ei în plină criză în timp ce numărul şomerilor creşte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe