PSM a dat în judecata Guvernul la CEDO

miercuri, 28 ianuarie 2009

PSM a dat în judecata Guvernul la CEDO

Constantin Rotaru, liderul Partidului Socialist al Muncii, se judeca la CEDO cu Guvernul. Rotaru a declarat ca actuala lege a alegerilor este discriminatorie, anticonstitutionala si are ca scop jecmanirea românilor  în favoarea membrilor partidelor politice parlamentare. Liderul PSM este hotarât sa dea statul român în judecata pentru toate abuzurile comise în plan legislativ.

,,Pe data de 13 ianuarie am avut proces la Curtea Constitutionala, privind Legea alegerilor locale. Va informez ca nu mi-am facut nicio iluzie. Vom merge mai departe la CEDO.

E bine ca am invatat drumul spre Curtea Constitutionala, pentru ca alegerile partiale se vor face pe aceeasi lege si vom contesta si Legea finantarii partidelor care anticonstitutionala, care ne obliga pe noi sa cotizam la campania partidelor care au reprezentativitate în Parlament.

Se iau bani foarte multi din bugetul statului, adica de la noi, de la contribuabili, si se dau partidelor politice parlamentare. Sa cotizeze membrii lor, nu bugetul de stat. Aceeasi situatie se regaseste si în Legea de finantare a organizatiilor nonguvernamentale de interes public, pe care le finantam de la bugetul de stat doar pentru ca sunt trecute ca fiind de interes public, iar cei care le fac, în loc sa mearga pe autofinantare, iau din banii publici.”, a afirmat Constantin Rotaru.

Liderul PSM îl mai acuza pe presedintele României de sacrificarea economiei si a milioane de români în scopuri pur personale: „La doar o luna de guvernare, Guvernul Boc s-a transformat într-o pârghie extraordinar de dura de blocare a economiei românesti. Faptul ca pâna acum nu s-a aprobat bugetul si ca vor sa-l duca pâna în luna martie este un lucru extraordinar de rau, pentru ca institutiile statului nu mai pot sa faca nici un fel de plata, pentru ca sunt blocate financiar si de aici dezastrul.

Avem de-a face cu un blocaj de stocare. Traian Basescu are nevoie de bani pentru campania electorala si nu-l intereseaza ca mii de societati falimenteaza sau ca milioane de români vor ajunge în somaj. Blocheaza totul si va dezgheta economia, cât de cât, în perioada alegerilor prezidentiale pentru a da iluzia rezolvarii crizei.”. (T.G.)
 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe