Primele institutii deconcentrate, negociate de PSD si PD-L

duminică, 18 ianuarie 2009

Primele institutii deconcentrate, negociate de PSD si PD-L

Social democratii si democrat liberalii vâlceni au împartit deja între ei cele mai importante institutii deconcentrate. Cele doua partide par multumite de rezultat. Liderii PSD care au facut parte din comisie, Ion Câlea, Vasile Bleotu, Dumitru Persu, Aurel Vladoiu si Victor Grigorie, au declarat ca nimic din ce au discutat nu e batut în cuie si ca vor mai urma si alte runde de negocieri.

PDL a avut o comisie formata din Dorel Jurcan, Sorin Zamfirescu, Samoil Vâlcu,Romulus Bulacu si primarul Mircia Gutau,  care au negociat la sânge posturile de directori. PSD-istii si PLD-istii au ajuns la concluzia ca trebuie sa se întâlneasca si în aceasta saptamâna pentru o noua runda de negocieri.

Numiri politice... cu examen

Ion Câlea, presedintele PSD a declarat ca prima runda de negocieri a constat de fapt într-o întâlnire informala si o inventariere a institutiilor deconcentrate. „Am stabilit sa aplicam metoda conducerii mixte iar tot ce se va schimba se va face în baza unei analize atente. Cei care vor fi propusi pentru functiile de directori vor trebuie sa sustina examene la Guvern. Nu va fi o schimbare doar pe criterii politice. Vrem oameni competenti”, a spus Câlea. Primele institutii pe care orientativ cele doua partide le-au împartit sunt practic cele mai importante din judet.

Una mie, una tie

Astfel  pesedistii vor avea directori în fruntea Casei de Asigurari, Casei de Pensii, Directiei de Cultura, APIA, ITRSV, Oficiul pentru Protectia Consumatorului, Directia Agricola, Directia de Finante, Directia de Munca, AJOFM, Inspectoratul Judetean Scolar, Jandarmeria, Spitalul Judetean de Urgenta, spitalele din Balcesti si Dragasani, Directia Apelor Olt, Directia de Statistica, Autoritatea de Sanatate Publica, Autoritatea Rutiera Româna, Garda de Mediu , Oficiul Judetean de Plati, dezvoltare Rurala si Pescuit, Oficiul Judetean de Cadastru si Publicitate Imobiliaram Vâlcea, Agentia pentru Protectia Mediului, Exploatarea Miniera Vâlcea, Hidroelectrica, Hidroserv, Oficiul de Consultanta Agricola.

Nici democrat liberalii nu se pot plânge, dat fiind faptul ca dupa prima runda de negocieri au obtinut institutiile pe care au pus ochii de la început. PDL îsi adjudeca astfel Inspectoratul în Constructii, Garda Financiara, Serviciul de Gospodarire Comunala, Directia Silvica, Registru Auto Român, Inspectoratul de Politie, Spitalul de Obstetrica Ginecologie, spitalele din Horezu si Brezoi, Serviciul de Ambulanta, CEC, Loteria, Directia Sanitar Veterinara, Inspectoratul Teritorial de Munca, RAPPS , ISU, Agentia Judeteana pentru Prestatii Sociale , Inspectoratul de Stat pentru Persoane cu Handicap, Autoritatea Nationala de Îmbunatatiri Funciare, Exploatarea Miniera Berbesti, Agentia Româna pentru Conservarea Energiei, Directia Pentru Sport, Directia pentru Tineret, Centrul de Formare Profesionala al Adultilor, Oficiul Judetean de Posta si Sectia de Drumuri Nationale.

Liderii celor doua partide au mentionat însa ca la urmatoarea întâlnire este posibil ca situatia actuala sa se schimbe. Democrat liberalii au plecat destul de tensionati dupa discutii, desi acestia infirma faptul ca au fost neîntelegeri între cele doua tabere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe