Primarul Gheorghe Draghici are în pregatire

duminică, 18 ianuarie 2009

Primarul Gheorghe Draghici are în pregatire

Proiecte de 40 milioane euro la Roesti

Reales în urma cu sase luni primarul comunei Roesti, Gheorghe Draghici încearca sa promoveze cât mai multe proiecte cu finantare europeana pentru dezvoltarea si modernizarea localitatii. Deja, primarul Draghici a depus la Agentia de Dezvoltare Regionala Sud-Vest Oltenia – Craiova un proiect integrat cu finantare europeana în valoare de peste 2,5 milioane euro. Conform acestui proiect, se intentioneaza extinderea retelei de canalizare, realizarea unui put de mare adâncime, constructia unui camin de batrâni si reabilitarea si asfaltarea unei portiuni de 9 km de drum comunal.

În cursul acestei saptamâni, o delegatie de la ADR Oltenia va veni în comuna pentru a evalua situatia reala si pentru a se informa cu privire la demersurile realizate de administratia publica locala. Un alt proiect realizat de Primaria Roesti împreuna cu Consiliul Judetean Vâlcea se refera la constructia unui sistem zonal de colectare a deseurilor din regiune. „Presedintele Consiliului Judetean Vâlcea, Ion Cîlea, a venit joi, 15 ianuarie, în comuna Roesti pentru a asista la sedinta Consiliului Local Roesti, în care s-a aprobat cesionarea unui teren din proprietatea primariei pentru constructia statiei ecologice de gunoi menajer.

Este un proiect foarte mare în valoare de peste 35 milioane euro, ce va fi finantat de Uniunea Europeana, Guvernul României si Consiliul Judetean. Dupa terminarea lucrarilor de constructie, statia ecologica va fi monitorizata timp de 20 ani, astfel ca locuitorii din Roesti sa nu-si faca griji ca în comuna vor exista munti de gunoaie”, ne-a declarat primarul Gheorghe Draghici. Un alt proiect elaborat si depus de ediulul sef al localitatii se refera la asfaltarea si modernizarea drumului care leaga localitatile Roesti si Lapusata.

Principala nemultumire a primarului Gheorghe Draghici este legata de faptul ca nu a putut sa asigure încalzirea scolii din Roesti de la noul punct termic montat în 2008. În aceasta situatie, s-a ajuns ca, în aceasta iarna, cladirea scolii sa fie încalzita cu vechile sobe pe lemne si carbune. „As fi avut nevoie de 500 milioane lei vechi pentru punerea în functiune si combustibilul necesar functionarii noii centrale termice”, a mai completat primarul comunei Roesti, Gheorghe Draghici. (P.C.)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe