Primariile dau raportul online la Consiliul Judetean

duminică, 25 ianuarie 2009

Primariile dau raportul online la Consiliul Judetean

Consiliul Judetean, în parteneriat cu Institutia Prefectului si 11 consilii locale, printre care si cel al municipiului Râmnicu Vâlcea a lansat zilele trecute proiectul de guvernare electronica în judetul Vâlcea, prin interconectarea polilor de dezvoltare locala într-o retea virtuala securizata. Valoarea proiectului este de 127.198,72 euro din care 108.118,92 euro finantare Phare, restul fiind contributie locala.

Scopul proiectului este acela de îmbunatatire a serviciilor administratiei publice locale din judetul Vâlcea prin cresterea gradului de informatizare si introducere de noi instrumente de eficientizare a actului administrativ. „Obiectivul nostru general este cel de dezvoltare a capacitatii autoritatilor locale pentru gestionarea mai eficienta a resurselor locale. Administratia publica trebuie sa se adapteze la realitatile economico-sociale ale societatii românesti si sa se alinieze la standardele Uniunii Europene”, a declarat Dumitru Persu, vicepresedintele Consiliului Judetean.

Rezultatele asteptate în urma lansarii acestui proiect vor fi unele pe masura, de a crea o retea virtuala securizata care va suporta servicii de transfer de date si imagini video, aplicatii internet, teleconferinte, videoconferinte, utilizare în comun a aplicatilor GIS si a altor aplicatii de tip client-server.

De asemenea, functionarii publici vor fi instruiti pentru a asimila mai usor informatiile oferite de noul proiect. Beneficiarul proiectului a fost Consiliul Judetean Vâlcea, în parteneriat cu Institutia Prefectului – Judetul Vâlcea si consiliile locale din Rm. Vâlcea, Dragasani, Babeni, Balcesti, Baile Govora, Baile Olanesti, Berbesti, Brezoi, Calimanesti, Horezu si Ocnele Mari.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe