Primăria Ramnicu Valcea a pus tunurile pe clădirea Socom

duminică, 11 ianuarie 2009

• Alături de Consiliul Judeţean Vâlcea,

Primăria Ramnicu Valcea a pus tunurile pe clădirea Socom

• o nouă comisie condusă de vicepreşedintele CJ Vâlcea, Romulus Bulacu, va încerca să demareze procedurile de expropriere şi demolare a clădirii care aparţine Socom Moda Sârguinţa

La sfârşitul anului trecut, primarul Mircia Gutău a mai făcut o încercare de demolare a clădirii Socom Moda Sârguinţa, angrenând şi Consiliul Judeţean în această dispută. De această dată este vorba de o comisie pentru cercetarea prealabilă în vederea declarării utilităţii publice a lucrării de interes local „Lărgirea carosabilului şi a pietonalului la Calea lui Traian”. O altă denumire dar care are în substrat tot intenţia de demolare a clădirii Socom....

Pentru fluidizarea traficului intens în zona centrală a oraşului, Primăria propune amenajarea celei de-a treia benzi de circulaţie pe direcţia Nord  - Sud, de la intersecţia străzii Calea lui Traian cu strada Ştirbei Vodă, spre sud, propunere ce nu se poate materializa datorită existenţie clădirii Moda Sârguinţa, care blochează atât continuitatea pietonalului în zonă cât şi banda de circulaţie auto, nou propusă.

Primăria spune că banda de circulaţie auto, propusă, permite descongestionarea accesului din străzile Ştirbei Vodă şi Regina Maria, spre Calea lui Traian şi asigură circulaţie fluentă în zona Magazinului Cozia şi intersecţia centrală. Lucrarea propusă a se realiza este în conformitate cu prevederile Planului Urbanistic Zonal – Zona centrală – aprobat prin hotărârea Consiliului Local nr. 130 din 29 iunie 2006.

În aceste condiţii şi fără a supune la vot proiectul de hotărâre, preşedintele CJ Vâlcea, Ion Cîlea, a solicitat, la ultima şedinţa a instituţiei, să se aprobe participarea din partea instituţiei în comisia pentru cercetarea prealabilă, în vederea declarării utilităţii publice a lucrării de interes local „Lărgirea carosabilului şi a pietonalului la Calea lui Traian” a vicepreşedintelui Dumitru Persu. Numai că la propunerea consilierului Gheorghe Păsat, cel desemnat să conducă această comisie este Romulus Bulacu. Din această comisie mai fac parte viceprimarul Râmnicului, Romeo Rădulescu şi Elena Sâia, directorul Direcţiei Investiţii din cadrul Primăriei Râmnicului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • TRUSTUL 3 CONSTRUCTII
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2023 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe