Presa din Vâlcea a avut dreptate în cazul Cristian Meila

joi, 22 ianuarie 2009

Presa din Vâlcea a avut dreptate în cazul Cristian Meila

Nelegiuitul din Berbesti trebuie sa ramâna dupa gratii

Traian Guminski

Nici un judecator cu scaun la cap nu mai poate da o sentinta favorabila multiplului infractor Cristian Meila din Berbesti. „ Ziarul de Vâlcea” a documentat anul trecut mai multe anchete jurnalistice care dovedeau ca acest om fenteaza justitia de ani buni si lasat în libertate aduce prejudicii constant altor persoane fizice si societati comerciale. Aproape toata presa locala s-a alaturat demersului nostru.

Am criticat si politisti, apoi ne-am dat seama ca o parte din ei îsi facusera treaba, am criticat procurori, am aflat ca o doamna procuror din Horezu aflata într-o situatie mai delicata ar putea fi victima amenintarilor acestei haimanale notorii care a vizitat si sediul redactiei noastre pentru a face scandal dupa ce am publicat un material în care descriam escapadele sale ilegale.

În final am criticat complete de judecata din diferite instante care l-au lasat liber. Se pare ca pâna la urma toate eforturile noastre au avut ecou. Meila este acum în Penitenciarul Colibasi iar Procuratura Horezu a alcatuit un rechizitoriu  bine documentat dupa cum ne-au declarat doi avocati colaboratori ai redactiei care l-au studiat. Nici un avocat extrem de bun nu ar putea obtine eliberarea sa.

Zeci de infractiuni, sute de victime si martori

În 15 ianuarie 2009 procurorul Dan Marian Pena a finalizat rechizitoriul din Dosarul Nr .1925/P/2007. Cristian Meila a fost arestat preventiv pentru 29 de zile, în data de 23 decembrie anul trecut. Rechizitoriul procuroului Pena îl acuza pe Meila de savârsirea a : „ patru infractiuni de lovire sau alte violente,trei infractiuni de distrugere, port ilegal de arma alba în locuri publice, conducerea unui autoturism pe drumuri publice cu numere de înmatriculare false, sustragerea de la recoltarea probelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei, furt, ultraj contra bunelor moravuri, în forma continuata, toate în concurs real.....”.

Cristian Meila a încalcat 22 de articole prevazute de Codul Penal. Rechizitoriul s eîntinmde pe 11 pagini din care 3 sunt ocupate numai de numele si datele persoanelor si firmelor vatamate si al martorilor. În final procurorul dispune trimiterea în judecata în stare de arest preventiv a inculpatului Meila Cristian, domiciliat în Berbesti, pentru comiterea infractiunilor prevazute si pedepsite de art. 180 al 2 CP, art. 85 al 2 OUG 195/2002 si art. 87 al. 5 OUG 195/2002, art 208, al. 1 C.P., art. 321, al 1. C.P., art. 37 lit a CP, art. 180, al 2 C.P.,........Sirul este atât de lung încât ar acoperi o pagina de ziar cu explicatiile prevazute de articolele respective.

Cel mai important lucru este se pare ca de aceasta dataa organele judiciare sunt decise sa îsi faca treaba asa cum trebuie si sa îl condamne pe acest om. Pentru redactia noastra este un caz aparte pentru ca noi nu am solicitat niciodata închiderea unui om si nu ne-am tranformat în judecatori. Dar în ultimii doi ani am vazut atât de multe persoane lovite, furate, jignite, amenintate, bagate în spital de acest individ încât nu am putut sa nu îl consideram vionovat.

Oameni de vârste si ocupatii diferite au fost loviti în locuri publice, unii batuti pâna la lesin, nevinovati, de acest Meila. Am vazut filmari din localuri pe care le-a devastat, am cunoscut oameni carora le-a furat bunurile. Nu stim cât ar fi trebuit sa fie condamnat, nu stim si nu spunem nici acum ca ar trebui sa primeasca un an sau 10 de puscarie, tocmai pentru ca noi nu suntem instanta. ªtim însa ca daca ar fi fost condamnat dupa prima infractiune poate multe din urmatoarele nu ar mai fi avut loc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe