Politisti, sanctionati pentru abateri la locul de munca

joi, 22 ianuarie 2009

Politisti, sanctionati pentru abateri la locul de munca

În urma bilantului efectuat de Inspectoratul Judetean de Politie  pe anul 2008 s-a constat ca tot mai multi agenti de politie sau ofiteri au fost sanctionati pentru diverse abateri la locul de munca. Anul trecut 17 agenti de politie au fost sanctionati pentru neglijenta în serviciu, unul pentru întârzierea solutionarii unor petitii si altul pentru ca a venit beat la serviciu în timp ce alti noua au ajuns în fata comisie de disciplina.

Conform  statisticilor, sapte politisti vâlceni au primit mustrari, 10 s-au ales cu penalizari la salariu, în timp ce doi nu au mai fost avansati în grad. Florian Marin, seful IPJ spune ca desi este multumit de rezultatele institutiei alaturi de echipa sa, orice padure mai are si uscaturi. Cel mai grav caz care a zguduit întreg judetul a fost cel al secretarei Politiei Rutiere care a fost arestata preventiv pentru  trafic de influenta si luare de mita.

De asemenea, Directia Generala Anticoruptie a înregistrat patru petitii anul trecut în care oameni ai legii erau acuzati de  acte de coruptie. Legislatia  este însa foarte greoaie si imperfecta si  nu permite întotdeauna schimbarea agentilor „problema” din functie. „ Daca ar fi dupa mine un sfert din sefii de la politie chiar si din subunitati  ar fi schimbati. Avem de-a face cu o lege de neexplicat. Daca vrei sa schimbi un simplu lucrator de politie treci prin tot felul de proceduri. Cu toate ca vrei sa  schimbi pe cineva din  functie nu prea poti face nimic din cauza legislatiei” spune Florian Marin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe