PD-L i-a retras sprijinul politic avocatului Grigore

duminică, 25 ianuarie 2009

L-au lasat cu buza umflata!

PD-L i-a retras sprijinul politic avocatului Grigore

În cursul acestei saptamâni, Consiliul Judetean Vâlcea se va reuni în prima sa sedinta ordinara din 2009, sedinta care are pe ordinea de zi peste 20 de proiecte de hotarâri. Printre altele, consilierii judeteni vor aproba trei proiecte de hotarâre privind validarea mandatelor de consilieri judeteni a urmatorilor: Ion Greere (PNL), Iulian Obogeanu si Gabriel Tomescu (ambii de la PD-L). Cei trei îi înlocuiesc pe Cristian Buican, Samoil Vâlcu si Sorin Zamfirescu, care au fost alesi deputati în Parlamentul României.

Potrivit unor hotarâri ale Consiliului Judetean Vâlcea din 23 decembrie 2008 s-a luat act de încetarea de drept, înainte de termen, prin demisie, a mandatelor de consilier judetean ale celor trei deputati si s-au declarat locurile vacante. În conformitate cu prevederile din Legea pentru alegerea autoritatilor administratiei publice locale nr. 67/2004, candidatii înscrisi în liste, care nu au fost alesi, sunt declarati supleanti în listele respective.

În caz de vacanta a mandatelor de consilieri alesi pe liste de candidati, supleantii vor ocupa locurile devenite vacante, în ordinea în care sunt înscrisi în liste, daca, pâna la data validarii mandatului pentru ocuparea locului vacant, partidele politice sau, dupa caz, aliantele politice ori aliantele electorale pe listele carora au candidat supleantii confirma în scris, sub semnatura conducerilor judetene ale partidelor politice, respectiv ale acelor partide politice care au constituit aliante politice sau aliante electorale, ca supleantii fac parte din partidul politic respectiv.

La începutul acestui an, Consiliul Judetean Vâlcea a solicitat celor doua partide sa comunice numele urmatorilor supleanti de pe listele electorale, în vederea validarii mandatului de consilier judetean. Numai ca PD-L a decis ca pe postul lasat vacant de Sorin Zamfirescu sa-l desemneze pe Gabriel Tomescu, si nu pe Petre Grigorie cum ar fi fost normal. Potrivit adresei nr. 44/R din 14.01.2009, Partidul Democrat Liberal a comunicat ca urmatorul supleant pe lista este domnul Petre Grigore, caruia i s-a retras sprijinul politic, prin Decizia BPJ din data de 12.12.2008.

În aceste conditii, având în vedere dispozitiile legale invocate, presedintele PD-L Vâlcea, Dorel Jurcan, propune validarea mandatului de consilier judetean a lui Gabriel Tomescu. Comisia de validare poate propune invalidarea alegerii unui consilier judetean numai în cazul în care se constata încalcarea conditiilor de elgibilitate sau daca alegerea consilierului judetean s-a facut prin frauda electorala, constatata în conditiile Legii pentru alegerea autoritatilor administratiei publice locale. (P.C.)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe