Opt primarii vâlcene trebuie sa restituie 14 miliarde lei vechi

miercuri, 14 ianuarie 2009

Opt primarii vâlcene trebuie sa restituie 14 miliarde lei vechi

Opt primarii din judetul Vâlcea trebuie sa restituie la bugetul de stat importante sume de bani care le fusesera alocate, în 2008, din fondul de rezerva al Guvernului.

Este vorba despre administratiile locale de la Baile Govora si Baile Olanesti, precum si prima
riile din comunele Budesti, Gusoeni, Maciuca, Pausesti-Otasau, Voicesti si Vladesti, care au de restituit, în total, 1.442.090 de lei.
Pe primul loc se afla primaria Baile Govora, cu suma de 711.230 de lei, urmata de primaria Pausesti-Otasau - 240.000 de lei si primaria Maciuca - 170.320 lei. Pe ultimul loc se afla primaria orasului Baile Olanesti, cu 10.000 de lei.

Restituirea sumelor necheltuite se face în baza unei ordonante de urgenta a Guvernului din 30 decembrie 2008, dupa ce initial se stia ca sumele alocate prin trei hotarâri de guvern adoptate anul trecut nu aveau un termen-limita pâna la care ar fi trebuit cheltuite.

„Hotarârile de Guvern prin care s-au acordat fonduri catre majoritatea localitatilor din judet nu prevedeau restituirea sumelor necheltuite, ci ramânerea lor la dispozitia primariilor pentru anul 2009”, a declarat, luni, Tiberius Iacob, adjunctul sefului Directiei Trezorerie si Contabilitate Publica Vâlcea.

În aceasta situatie, primarii afectati de ordonanta se considera nedreptatiti si sustin ca se vor adresa Ministerului Finantelor Publice pentru remedierea situatiei, cu atât mai mult cu cât sumele respective le sunt necesare pentru cofinantarea unor proiecte.

„Cu banii în cont, am asteptat pâna la aprobarea proiectelor. Acum avem proiectele aprobate, dar nu mai sunt bani pentru implementarea lor. În caz ca nu primim înapoi suma respectiva, ma voi adresa Avocatului Poporului, pentru a exercita o cale de atac în justitie”, a declarat primarul orasului Baile Govora, Mihai Mateescu.  În 2008, Guvernul a alocat majoritatii primariilor din judetul Vâlcea peste 57,5 milioane lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe