O operatiune politica ce poate afecta administratiile locale!

duminică, 18 ianuarie 2009

O operatiune politica ce poate afecta administratiile locale!

Schimbarea viceprimarilor

În judetul Vâlcea, dar nu numai în acest judet, a început o operatiune ce poate afecta activitatea din multe administratii locale. Alianta dintre PSD si PDL s-a extins dincolo de împartirea posturilor ( apolitice!!!) de prefecti si subprefecti, de împartirea posturilor din institutiile deconcentrate, dar si din spitale , scoli, Inspectorate de Polisie ( unde nu ar trebui numit nimeni pe criteriu politic), scoli, gradinite, etc. Acum se renegociaza si posturile de viceprimari. Operatiunea început la finele saptamânii trecute în Roesti.

Datorita rezultatelor de la locale ,unde liberalii au obtinut cel mai mare numar de mandate de primari în Vâlcea dar au avut si foarte multi candidati intrati în turul doi, la numarul primarilor PNL si-a putut adauga o zestre de viceprimari. Unii au fost alesi cu voturi ale unor consilieri PSD, PDL, PC. Acum noua alianta vrea sa provoace schimbarea tuturor viceprimarilor PNL si prin voturile consilierilor PDL , PSD si PC ( acolo unde acestia la un loc au majoritate în Consiliu) sa schimbe actualii viceprimari.

Aceasta schimbare care are loc doar datorita unor aranjamente politice nu tine deloc cont de muinca vicerpimarilor în functie. Multi dintre ei au renuntat la servicii bune când au fost alesi, sperând într-un mandat întreg. Acum nu vor beneficia nici macar de somaj. Unii se înteleg bine cu primarii în functie, au facuit echipa buna s-au implicat în proiecte. Cei care vor fi pusi în locul lor au nevoie de o perioada destul de lunga de acomodare si în plus vor fi situatii în care vor trebui sa colaboreze cu primari care nu îi simpatizeaza.

În plus exista comune în care, în replica si liberalii pot încerca o operatiune similara. De exemplu în comuna Popesti, condusa de un primar taranist, viceprimarul este PSD. Matematic daca liberalii reusesc sa convinga un singur consilier taranist sa treaca de partea lor pot sa îl schmbe pe vicele PSD  si sa puna un vice PNL. Luptele interne pentru schimbarea vicerpimariolor creaza si si nesiguranta în institutiile locale , unde functionarii nu stiu ce sa creada si asteapta rezultatul acestor confruntari.

Exista si localitati, precum Dragasaniul unde consilierii PNL si PDL ar vrea sa scape de vicele PSD. Schimabea nu s epoate face usor pentru ca si în rândul organizatilor locale sunt discvutii. Daca matrasesc un liberal pe locul lui vor sa fie pusi si consilieri PSD si PDL si doritorii nu sunt niciodata putini. Se fac aranjamente, se dau telefoane, se apeleaza la liderii judeteni de partid care si asa au destule pe cap. ªi mai ales, pe plan local, în comunitatile mici se sapa transee între diferite familii care vor ajunge sa se urasca .

Este o operatiune ilogica si distructiva ale caror efecte nocive se vor simti în timp. Noi nu pledam pentru mentinerea în functie a viceprimarilor ineficienti. Dar nu putem fi de acord cu epurarea în masa a unor oameni dictata strict de interese politice si netinând cont de vointa unor colectivitati.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe