Mână liberă de la actionari - Oltchim ia credit pentru Arpechim

miercuri, 7 ianuarie 2009

Mânã liberã de la actionari - Oltchim ia credit pentru Arpechim

Societatea Oltchim Râmnicu Vâlcea si-a majorat capitalul social cu 1,94 milioane lei, pânã la 34,30 milioane lei, potrivit hotãrârii Adunãrii Generale Extraordinare a Acþionarilor care s-a desfãsurat în 23 decembrie 2008. Compania si-a majorat capitalul social prin emisiunea unui numãr de 19,43 milioane acþiuni noi cu o valoare nominalã de 0,1 lei. Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS), care deþinea 53,26 la sutã din acþiuni, si-a majorat participaþia cu 15,60 milioane acþiuni, cu o valoare nominalã de 0,1 lei, în valoare de 1,56 milioane lei, reprezentând echivalentul valorii terenurilor în suprafaþã de 33.945,65 metri pãtrati pentru care societatea a obtinut certificate de atestare a dreptului de proprietate. AVAS detine astfel 54,79 la sutã din capitalul social al companiei, cu un numãr de 187.944.620 acþiuni, valoarea pachetului ridicându-se la 18,79 milioane lei.
Combinatul Oltchim Râmnicu Vâlcea a afiºat pierderi de 27,68 milioane lei dupã primele nouã luni din acest an, în scãdere cu aproape un milion de lei comparativ cu un rezultat net negativ în valoare de 37,24 milioane lei raportat dupã primul semestru al acestui an. Potrivit informaþiilor financiare la 30 septembrie, remise Bursei de Valori Bucuresti (BVB), veniturile totale ale companiei s-au cifrat la 1,674 miliarde de lei, iar cheltuielile la 1,702 miliarde de lei. Datoriile totale ale companiei se ridicau, la sfârsitul lunii septembrie, la 1,639 miliarde lei iar creantele de încasat depãseau 320 milioane lei. Cifra de afaceri netã a combinatului s-a situat la 1,603 miliarde de lei.
Potrivit depozitarului central, actionarul majoritar al combinatului chimic Oltchim Râmnicu Vâlcea este AVAS, cu o participaþie de 53,26 la sutã, PCC detine 12,9 la sutã, SIF Oltenia - 5,93 la sutã, Oltchim SA - 0,001 la sutã, iar 27,91 la sutã aparþin altor actionari.

Credit de 100 milioane de euro pentru achizitionarea petrochimiei de la Arpechim

Tot în sedinta din 23 decembrie, acþionarii Oltchim au aprobat demararea procedurii de contractare a unui credit în valoare de 100 milioane de euro pentru achizitionarea activitãþii de petrochimie de la Arpechim Pitesti si asigurarea capitalului de lucru. Preºedintele Consiliului de Administraþie al societãtii, Constantin Roibu, si directorul economic Vasile Mãndicã au fost mandatati sã negocieze creditul si garantiile acestui împrumut.
La sfârsitul anului trecut, sindicalistii de la Oltchim amenintau cu proteste de stradã, solicitând noului guvern sã se implice în solutionarea situatiei de crizã prin care trece combinatul vâlcean. Actiunea sindicatului a fost explicatã prin reticentele Autoritãtii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) de a aviza favorabil garantarea de cãtre stat a unui credit cu care Oltchim intentioneazã sã cumpere instalatia de producere a pirolizei de la Arpechim Pitesti. (Agerpess)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe