Comuna Fârtatesti asteapta câteva milioane de euro

miercuri, 28 ianuarie 2009

Comuna Fârtatesti asteapta câteva milioane de euro

Primarul Voicescu crede în finantarea europeana

Nicolae Voicescu primarul comunei Fârtasesti pare a fi într-o permanenta campanie electorala. Pentru cei care nu îl cunosc energia edilului care conduce cea mai mare comuna din Vâlcea pare de neînteles. La initiativa sa mai multi cetateni din comuna lucreaza acum la construirea unei case pentru Leontina Stanciu. “ Este un caz social, femeia are 62 de ani este bolnava si locuieste într-o casa veche de peste 100 de ani, distrusa. Marti am reusit sa îi punem un acoperis nou la casa pe care i-o construim în satul Dozesti.

” La începutul saptamânii au demarat lucrarile de reparatii capitale ale scolii cu clasele 1- 4 din satul Dozesti. Copii care învatau în acest local îsi defasoara activitatea, în doua schimburi, în scoala cu clasele V-VIII din acelasi sat. “ Este vorba de lucrari la o scoala veche cu o cladire afectata de timp. Avem mare nevoie de sprijin financiar de la Consiliul Judetean sau de la Guvern pentru a putea reabilita aceasta cladire. Sperantele mele stau într-un ajutor din partea domnului presedinte Ion Câlea…”

La 1 februarie vor începe lucrari de reparare a bisericilor din satele Dejoi si Giulestii de Sus. Primaria din Fârtatesti a depus un proiect integrat pe masura 3.22. Comunitatea europeana ar trebui sa aloce 2, 2 milioane de euro pentru finantarea acestui proiect care prevede asfaltarea a 9,7 km de drumuri satesti din Giulesti de Sus,Afânata, Rusanesti, Cocorasti, Saliste si Cuci. Se va extinde canalizarea si în satele Cuci si Catetu si alimentarea cu apa în satele Nisipi, Granicet, Dejoi si ªotani. Proiectul cuprinde si constrirea unui Centru de Îngrijire a persoanelor vârstnice în satul Dejoi, construirea unui teren de fotbal în satul Giulesti si  achizitionarea unei tribune mobile pentru organizarea de festivaluri locale traditionale.

Primarul asteapta ca în perioada urmatoare sa vina în comuna inspectori abilitati pentru verificarea proiectului la fata locului. Administratia locala din Fârtatesti mai este asociata cu localitatile Valea Mare si Stanesti în “Asociatia de Dezvoltare intercomunitara Valea Cernei- Vâlcea”. Cele trei localitati au depus împreuna un proiect pentru finantarea maimultor slucrari în valoare de 6 milioane de euro. Comuna Fârtatesti va beneficia în urma transpunerii în realitate a proiectului d e introducerea retelei de alimentare cu gaz metan pe lungimea de 34 de kilometri si asfaltarea unui drum de 3,5 km. (T.G.)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe