Comuna Alunu va avea un strand modern

miercuri, 14 ianuarie 2009

Comuna Alunu va avea un strand modern

Administratia locala din comuna Alunu a reusit sa obtina realizari notabile anul trecut chiar daca nu a beneficiat de fonduri importante de la Consiliul Judetean. L-am gasit luni, 12 ianuarie pe primarul Vasile Pîrvu Boeangiu monitorizând lucrarile de schimbare a centralei termice care deserveste cladirea primariei si a Caminului Cultural. „Trecem pe o centrala care va folosi lemne si carbune. Actuala centrala pe energie electrica are costuri prea mari de exploatare.”  În apropierea primariei exista scheletul unei constructii imense, o aratare hidoasa. Aici a fost pe timpuri o centrala mare pe carbune care deservea blocurile din comuna miniera.

Primaria are în vedere realizarea unui strand si a unui loc de joaca în acest loc. A fost depus un amplu proiect pe masura SAPARD 3.22. Proiectul are cinci subproiecte. Aprobarea si finantarea lui de catre Uniunea Europeana ar însemna realizarea acestui strand si loc de joaca dar si a asfaltarii a 1,4 km de drum,centru social, canalizare precum si punerea în valoare a bisericii cu Hramul Sfânta Paraschiva din satul Igoiu. Întregul proiect necesita o finantare de 2,5 milioane de euro. Un alt proiect are sanse sa fie transpus în practica anul acesta.

Este vorba de o baza sportiva TIP 2. Proiectul a fost aprobat si asteapta finantarea pe baza Ordonantei 7. „Sper ca în acest an fondurile pe care le va acorda Consiliul Judetean  sa nu fie dirijate dupa un algoritm politic care nu corespunde sub nicio forma cu necesitatile localitatilor, cu numarul cetatenilor ce domiciliaza în ele si cu problemele pe care le au” spune primarul Boeangiu, aflat la al doilea mandat. (T.G.)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • TRUSTUL 3 CONSTRUCTII
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2023 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe