“Chimistele” vor întâlni Gyor, Buducnost si Krim în Liga Campionilor

duminică, 25 ianuarie 2009

O grupa accesibila pentru echipa presedintelui Ioan Gavrilescu:

„Chimistele” vor întâlni Gyor, Buducnost si Krim în Liga Campionilor

- campioana României debuteaza în Muntenegru si încheie grupa în Ungaria
Marti, la sediul Federatiei Europene de Handbal de la Viena a avut loc tragerea la sorti a celor doua grupe semifinale ale Ligii Campionilor la handbal feminin. Datorita faptului ca a câstigat grupa C, în turul anterior, campioana României, Oltchim Rm. Vâlcea a fost cap de serie si a avut noroc, sortii aducându-i doar o grupare ce a câstigat o alta serie, e vorba de campioana Ungariei, ETO Gyor, învingatoarea grupei A. Celelalte doua adversare ale chimistelor sunt formatia din Muntenegru, Buducnost Podgorita si fosta echipa a Luminitei Dinu, Krim Ljubljana. De retinut faptul ca vâlceanca a jucat sase ani si a câstigat de trei ori Liga Campionilor cu formatia din Slovenia.
Debut în Muntenegru
Vâlcencele vor debuta în aceasta grupa, B, cu un meci în deplasare, la Podgorita, în Muntenegru, pe 7 sau 8 februarie, dupa care în Polivalenta vine fosta echipa a Luminitei Dinu, formatia slovena Krim Ljubljana, pe 14 sau 15 februarie. În runda a treia, chimistele vor juca tot acasa, cu campioana Ungariei, ETO Gyor, meciul fiind programat pe 21 sau 22 februarie, pentru ca dupa aceea, în runda a patra, gruparea lui Ivita Rimanic sa joace tot acasa, pe Buducnost Podgorita pe 28 februarie. Urmeaza, în runda a cincea, partida vâlcencelor de la Ljubljana cu Krim, pe 14 sau 15 martie.  Vâlcencele vor juca ultimul meci din grupa în deplasare, în Ungaria, la Gyor cu echipa Aureliei Bradeanu, ETO Gyor, pe data de 21 sau 22 martie.
Încheie grupa în Ungaria
În prima runda a Grupei B, pe 7 sau 8 februarie, vor avea loc partidele Krim Ljubljana – ETO Gyor si Buducnost Podgorita – Oltchim. Etapa a doua, pe 14 sau 15 februarie, programeaza meciurile Oltchim – Krim Ljubljana si  ETO Gyor – Buducnost. Urmeaza, pe 21 sau 22 februarie, partidele Oltchim – ETO Gyor si Krim Ljubljana – Buducnost. Runda cu numarul 5 în Grupa B, pe 28 februarie: ETO Gyor – Krim Ljubljana si Oltchim – Buducnost Podgorita. În penultima etapa, pe 14 sau 15 martie, se vor întâlni Krim Ljubljana – Oltchim si Buducnost – ETO Gyor. În fine, în ultima runda a grupei, pe 21 sau 22 martie, sunt programate partidele ETO Gyor – Oltchim si Buducnost – Krim Ljubljana.
Luminita Dinu: „Vroiam sa joc împotriva lui Krim!”
Portarul campioanei României, Oltchim Rm. Vâlcea, Luminita Dinu, a vorbit  despre adversarele din grupa: "Ma gândeam ca vom avea pe Krim în grupa, chiar îmi doream pentru ca vreau sa joc împotriva lor. Cu Buducnost am jucat de atâtea ori, stim foarte bine sala si stim ce atmosfera e acolo, deci trebuie sa fim atente, la fel si cu Gyor”, a spus cea declarata ce a mai buna handbalista a României în 2008 pentru GSP.
Rimanic: „Fiecare meci va fi dificil”
Tehnicianul echipei Oltchim Râmnicu Vâlcea, Ivica  Rimanic a declarat, ca grupa pare buna la prima vedere, dar toate echipele ajunse în aceasta faza a Ligii Campionilor sunt periculoase. Pe hârtie grupa arata bine, dar în teren fiecare meci va fi greu. Aici sunt ultimele opt echipe si sunt cele mai bune. Buducnost joaca foarte bine pe teren propriu, iar Krim are multa experienta în Liga Campionilor. Pentru echipa din Slovenia vom discuta si cu Luminita Hutupan, ea stie foarte bine formatia pentru ca a jucat acolo. Eu spun ca trebuie sa avem rabdare si sa luam fiecare meci în parte", a declarat Rimanic pentru GSP.  
Vali Bese: O rupa super”
Într-un interviu acordat cotidianului ProSport, chimista Valeria Bese este multumita de tragerea la sorti de la Viena si spune ca Oltchim pleaca drept favorita în disputa cu celelalte trei formatii. "Eu grupa aceasta mi-am dorit-o, chiar ma gândeam aseara ca ar fi foarte bine sa jucam cu Gyor dintre celelalte formatii care au terminat pe primul loc. Grupa este super, avem sanse mari de calificare. Trebuie sa luptam pentru fiecare punct, sa nu mai avem surprizele neplacute din sezonul trecut", a spus Bese.

Valeria Bese este în continuare în perioada de recuperare dupa accidentarea de la Beijing si va putea reveni în teren în luna martie, la meciul pe care Oltchim îl va juca în deplasare la Ljubljana: "Eu sper ca în momentul în care voi reveni, Oltchim sa fie cu sanse mari de calificare. Oricum, tin sa le multumesc fetelor pentru surpriza pe care mi-au facut-o, calificarea în faza a doua a grupelor era singura mea sansa de a mai juca în aceasta editie a cupelor europene. Recuperarea mea merge foarte bine, sunt în grafic. Urmeaza sa mai fac un ultim control la Kiel si apoi sa fac antrenamente normale".
 
Gavrilescu: „o grupa accesibila!”
Presedintele clubului Oltchim Râmnicu Vâlcea, Ioan Gavrilescu, a declarat ca echipa antrenata de Ivica Rimanic si formatia ungara Gyori Audi ETO KC sunt favorite la calificarea în semifinalele Ligii Campionilor. "Pare o grupa accesibila, cu toate ca aveam personal alte preferinte, adica Hypo Viena, Ikast Brande si Krim Mercator. Ne vom adapta la aceasta grupa, cu toate ca vom avea meciuri grele. Ma bucur ca nu am cazut cu Viborg si pot spune ca sansele sunt destul de mari pentru a trece în semifinale.

Cred ca Oltchim si Gyor sunt favorite la calificarea în semifinale. Obiectivul nu se schimba, e acelasi, adica o calificare în semifinale", a spus Gavrilescu pentru Mediafax. Campioana României la handbal feminin, Oltchim Râmnicu Vâlcea, va întâlni în faza grupelor principale ale Ligii Campionilor, formatiile Gyori Audi ETO KC (Ungaria), Buducnost T-Mobile (Muntenegru) si RK Krim Mercator (Slovenia) s-a stabilit, marti, la Viena, în urma tragerii la sorti. Conform regulamentului, din cele doua grupe principale se vor califica în semifinale primele doua clasate, care vor juca încrucisat, pentru un loc în finala competitiei.  
Rosca: „Adversare periculoase”
Antrenorul secund al echipei, profesorul Aurel Rosca, a declarat ca doar la prima vedere grupa principala B din Liga Campionilor este una accesibila pentru echipa sa: "Nu ne putem plânge ca am avut ghinion, nici vorba. Din toate punctele de vedere am avut noroc, dar toate cele trei adversare sunt extrem de periculoase. Sa nu se uite ca Buducnost Podgorica a câstigat trei puncte din întâlnirile cu FCK Copenhaga, echipa de vedete a Anjei Andersen.

Sa nu se uite ca gruparea din Ljubljana a învins pe propriul teren pe Viborg, una dintre cele mai bune formatii ale Europei în acest moment. De Gyor ce sa mai spunem, a luat patru puncte din meciurile cu detinatoarea trofeului, Zvezda Zvenigorod. Una peste alta, totul depinde de noi, avem sanse mari de accedere în faza semifinala, dar trebuie sa fructificam aceste sanse. Daca vom juca la suta la suta din potential si nu la 56-60 la suta, asa cum s-a întâmplat în partida cu Podravka, atunci avem sanse mari de calificare”, a încheiat Rosca.
Grupa A, echilibrata
Grupa A, în schimb, e mult mai echilibrata. Aici sortii au decis sa se întâlneasca echipa lui Gunar Prokop, Hypo Viena, campioana Austriei, doua grupari din Danemarca, Viborg si Ikast Brande, si mai vechea noastra cunostinta, campioana Croatiei, Podravka Koprivnica.
Duel danez în serie
În prima etapa, pe 7 sau 8 februarie, va avea loc meciul al derbiului danez, Ikast – Viborg si meciul Podravka – Hypo. Runda a doua, pe 14 sau 15 februarie, programeaza partidele Hypo – Ikast si Viborg – Podravka. Apoi, în runda a treia, vor avea loc, pe 21 sau 22 februarie, meciurile Hypo Viena – Viborg si Ikast – Podravka. Etapa urmatoare, programata pe 28 februarie, propune meciurile Viborg – Ikast si Hypo – Podravka. În penultima runda a seriei A, pe 14 sau 15 februarie, vor avea loc meciurile Ikast – Hypo si Podravka – Viborg. Ultima runda a grupei, care va ava loc pe 21 sau 22 martie, propune partidele Viborg – Hypo Viena si Podravka – Ikast.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe