URBAN arunca în aer tarifele pentru salubrizare

duminică, 21 decembrie 2008

Cadou de Sarbatori:  Majorare de 30-40% de la 1 ianuarie 2009

URBAN arunca în aer tarifele
pentru salubrizare

• societatea cere autoritatilor locale aprobarea majorarii tarifelor pentru serviciul de salubrizare, dupa cum urmeaza: pentru agentii economici – 31 Euro/tona (crestere cu 10 euro fata de acest an); pentru populatie – 18,24 Euro/persoana/an (crestere cu 7 euro fata de acest an)
Cu adresa nr. 4722/25.11.2008 înregistrata la Primaria municipiului Râmnicu Vâlcea, conducerea SC URBAN SA a solicitat consiliului local majorarea tarifului pentru serviciul de salubrizare justificat de... acoperirea cheltuielilor generate de activitatea de colectare selectiva a deseurilor, în vederea sortarii acestora înaintea depozitarii în Depozitul Ecologic Feteni, societatea achizitionând deja o parte din masinile si utilajele pentru sortare.

De asemenea, cei de la URBAN spun ca au crescut cheltuielile de transport a deseurilor, societatea fiind obligata sa depuna o perioada de timp deseurile municipale în Rampa Gâtejesti, datorita interdictiei Garzii de Mediu de a mai depozita în depozitul Râureni. În acest sens, conducerea URBAN solicita nici mai mult nici mai putin decât... elaborarea unui proiect de hotarâre privind majorarea tarifelor pentru serviciul de salubrizare, dupa cum urmeaza: pentru agentii economici – 31 Euro/tona, la care se adauga TVA; pentru populatie – 18,24 Euro/persoana/an, la care se adauga TVA. Conform prevederilor Ordinului nr. 109/2007 al Autoritatii Nationale de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilitati Publice privind aprobarea normelor metodologice de stabilire, ajustare sau modificare a tarifelor pentru activitatile specifice serviciului de salubrizare, modificarea tarifelor se face de catre autoritatea administratiei publice locale
.
Gestiunea serviciului public de salubrizare a municipiului Râmnicu Vâlcea este delegata societatii comerciale URBAN SA în conformitate cu prevederile contractului de delegare a gestiunii nr. 39051/09.12.2005, încheiat în urma licitatiei publice deschise. Conform prevederilor contractului de delegare a gestiunii serviciului public de salubrizare a municipiului, concesionarul are dreptul de a solicita concedentului aprobarea si actualizarea tarifului în raport cu influentele asupra valorilor elementelor componente.

În urma cu un an, Consiliului Local al municipiului Râmnicu Vâlcea aproba printre altele un proiect de hotarâre privind ajustarea tarifelor pentru activitati specifice serviciului de salubrizare. În data de 6 noiembrie 2007, conducerea URBAN SA Râmnicu Vâlcea a transmis o adresa la Primaria Râmnicului în care solicita ajustarea tarifelor în vigoare si justificarea propunerii de ajustare, precum si fisa de fundamentare a tarifului pe elemente de cheltuieli.

Analizând propunerea de tarif pe baza criteriilor de ajustare, specialistii Primariei Râmnicului au constatat ca o crestere de cel putin 20% solicitata depaseste limita cresterii indicelui preturilor de consum în perioada cuprinsa între data semnarii contractului pâna în prezent. Având în vedere aceste considerente, consiliul local a votat atunci ca pentru serviciul de salubrizare sa se practice urmatoarele tarife: pentru agentii economici - 21,66 euro/tona, pentru populatie - 11,7 euro/persoana/an. În 2005, tariful ofertat de catre URBAN la licitatia organizata a fost de: 18,67 euro/tona pentru agentii economici, si 10,08 euro/persoana/an pentru populatie. Potrivit contractului încheiat de primarie cu societatea URBAN, concesionarul se obliga sa mentina tariful la aceasta valoare cel putin un an de la data încheierii contractului, lucru care a fost îndeplinit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe