Transportatorii, nemulţumiţi de traseul modificat de către primarul Gutău

duminică, 7 decembrie 2008

Transportatorii, nemulţumiţi de traseul modificat de către primarul Gutău

Câţiva reprezentanţi ai societăţilor comerciale care efectuează servicii de transport în comun pe teritoriul judetului Vâlcea au participat la o întalnire cu reprezentanţii Consiliului Judeţean Vâlcea, având ca temă de dezbatere o hotărâre a CL Rm. Vâlcea privind modificarea traseului prin Ramnic.

Transportatorii care au plecarea din autogara CPL nu sunt de acord cu faptul că vor trebui sa ocoleasca municipiul, fiind obligati sa circule pe traseul Bulevardul Tudor Vladimirescu-Goranu-Calea Bucuresti-Budesti-Rovimet pentru a-şi continua traseul spre celelalte comune ale judeţului. Spre deosebire de cei care pleacă din staţia CPL, transportatorii din staţia 1 Mai au posibilitatea să circule în continuare prin municipiu, motiv pentru care cei din staţia CPL consideră nedreaptă hotărarea adoptată de Municipalitate, prin care se favorizează doar anumiţi transportatori.

De asemenea, reprezentanţii transportatorilor au precizat că prin adoptarea acestei hotărâri se încurajează transportul persoanelor la negru, fenomen cunoscut, dar nestopat, din zona Liceului Economic.
Transportatorii de la întâlnirea de vineri s-au arătat extrem de nemulţumiţi şi de faptul că în momentul în care au avut loc licitţiile de atribuire a traseelor a fost întocmit un caiet de sarcini prin care traseele erau bine stabilite, trasee de la care nu se pot abate.

Cerinţele transportatorilor, refuzate de primar

Cerinţele transportatorilor au fost stabilirea aceluiaşi traseu pentru iesire, cât şi pentru intrarea în staţie, eliminarea pirateriei în transport, aprobarea unei staţii de autobuz în cartierul Ostroveni, în zona Cina sau Halta Ostroveni.
Reprezentanţii CJ vor face o adresă scrisă Primăriei Râmnicului pentru a solicita doleanţele acestora.

Primarul Mircea Gutău afirmă însă că Primăria Râmnicului nu a făcut decât să respecte legea care spune că aceia care fac transport judeţean trebuie să plece din autogară. “Nu pot să dau acum voie la toate autobuzele care vin de la Sibiu, care pleacă spre Drăgăşani, să treacă prin centrul municipiului. Şi aşa este aglomerat. E o regulă care trebuie respectată. Nu voi face nici un rabat.

N-am fost absurd să-i trimit pe la Goranu. Le-am dat o staţie în municipiu, la Colegiul Economic, dar trebuie să intre obligatoriu în autogară. Tot pe banii Municipalităţii voi face o staţie acolo, la Colegiul Economic, pentru că mă gândesc la oameni şi nu pot să-i las să stea în ploaie, chiar dacă sunt din alte judeţe. E posibil să începem lucrările până în sărbători. Vom realiza un refugiu tocmai pentru cei care fac transport judeţean, dar prin centru nu le voi da voie sub nici o formă să treacă. Vom respecta hotărârile Consiliului Local”, a afirmat primarul Mircea Gutău.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe