Trădările liberale şi pragmatismul pedelist

duminică, 7 decembrie 2008

Trădările liberale şi pragmatismul pedelist

În Vâlcea trădările unor liberali şi lipsa de inspiraţie a acestora au dus la pierderea a două mandate de deputat iar pragmatisul pedelist a dus la obţinerea unui post de deputat pe care l-ar fi pierdut. Să începem întâi prin analizarea PDL. A reuşit să obţină două mandate în Râmnic. Cu voturi foarte puţine luate de cei doi noi deputaţi care chiar dacă au câştigat cele mai multe voturi în cele două colegii au fost talonaţi aproape de pesedişti.

Mircia Gutău ştia foarte bine că nu poate transfera imaginea sa celor doi candidaţi decât în mică parte. În primul rând unul dintre ei, dealtfel foarte activ, nu locuia în Râmnic Sud şi nu prea era legat de această zonă, apoi cel de al doilea, din Râmnic Nord avea o imagine proastă, pierduse mai multe alegeri, era un migrator politic ajuns la 66 de ani, un profitor şi un oportunist.

În aceste condiţii PDL avea nevoie neaparat de voturi luate în celelalte colegii care să ridice scorul partidului. Aşa a fost primit în partid şi pus să candideze în zona Horezu ,Ion Tudor. Se ştia că acesta este cel mai slab Colegiu al PDL care avea doar două primării înr-o zonă dominată de PSD şi cu bune organizaţii liberale ( să nu uităm că PNL a obţinut aici la Camera Deputaţilor 18 % în condiţiile în care a transferat o parte din voturi către candidatul PDL şi s-a luptat cu doi adversari potenţi financiar şi experimentaţi).

PDL l-a pus pe Ion Tudor să candideze aici pentru că ştia că are resurse materiale, că se va zbate mult, că va angaja profesionişti în campanie şi că va mobiliza presa, presă care a suţinut indirect şi pe ceilalţi candidaţi PDL tot pe banii lui Tudor. Acesta a fost plimbat, lăsat efectiv să se roage să fie pus candidat într-o zonă în care orice alt pedelist ar fi putut să obţină maxim 3000 de voturi.

Dacă în Râmnic Sud, cu tot sprijinul activiştilor portocalii, a susţinătorilor lui Gutău, a afişajului zdrobitor, a mass mediei, PDL a obţinut doar 8000 de voturi greu de crezut că putea cineva face scor în Horezu. Tudor l-a făcut. Cele 10.000 de voturi au scos pentru PDL cei doi deputaţi. Sigur unul l-ar fi pierdut dacă nu candida Tudor. Iar voturi luate de acesta se duceau la PSD şi PNL îmbunătăţind scorul acestora.

La liberali Harnagea a stricat totul. Oamenii săi: Ion Popescu Sodă şi Adrian Toader l-au propulsat pe Vladislav ( un anonim rector al facultăţii din spatele blocurilor din Călimăneşti) drept candidat al PRM. L-au sprijint să îşi pună afişe şi bannere, să le facă- totul cu banii intrusului Harnagea luaţi de la sponsori liberali din Capitală. Peremistul a luat aproape 1000 de voturi. Multe din ele se duceau la Buican.

Altele nu ar fi existat pentru că oamenii respectivi nu ar fi votat. Buican putea ieşi cu peste 50%. În sud PNL a pierdut voturi nu pentru că Zvetlana Preoteasa nu era un candidat bun. Pur şi simplu nu numai că nu a fost ajutată de partid, de organizaţia judeţeană, trebuind să îşi facă campanie cu ajutorul inimoasei organizaţii din Drăgăşani şi a câtorva persoane de încredere dar lipsite de experienţă politică.

Primarii libearli au fost sfătuiţi să nu îi acorde votul. Mulţi liberali au votat cu candidatul PDL pentru ca Zvetlana să nu aibă scor dar nici Bleotu să nu câştige din prima ( toată manevra în interesul lui Harnagea). Apoi a mai fost şi jocul ipochimenului numit Folea. Candidatul la Senat al PNL de acolo a făcut troc cu Bleotu care a acceptat să sacrifice câteva zeci-sute de voturi de ale lui Coca pentru a primi voturi de la liberali, voturi ce i se cuveneau Zvetlanei ( urmăriţi de exemplu rezultatele din Orleşti).

Bineînţeles că o parte din campania lui Folea a fost susţinută tot de Harnagea care nu s-a sfiit să o saboteze nici pe Zvetlana dar nici pe Ilie Fârtat, nici pe Ion Nicolae, sau pe Gheorghe Ioniţă ( care nu au luat nici măcat voturile tuturor liberalilor şi ale familiilor acestora din zonele unde au candidat). PNL a pierdut minim un deputat din această manevră. Iar dacă în urmă cu 2-3 luni l-ar fi primit pe Ion Tudor şi l-ar fi lăsat să candideze în Horezu, liberalii ar fi avut azi în Vâlcea un senator –luat din prima şi trei deputaţi. PDL ar fi obţinut un scor ruşinos iar PSD nu ar mai fi câştigat alegerile de din Vâlcea. Aşa se scrie istoria!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe