Remus Grigorescu, un vâlcean la Bruxelless

miercuri, 10 decembrie 2008

Remus Grigorescu, un vâlcean la Bruxelless

A pierdut alegerile, dar a ajuns europarlamentar

Chiar dacă nu a câştigat alegerile parlamentare din România, norocul i-a surâs social democratului vâlcean Remus Grigorescu. După ce, în urmă cu un an pierdea şi trenul către Bruxelles, Grigorescu s-a trezit că a pierdut alegerile uninominale de la 30 noiembrie, dar este totuşi europarlamentar. PSD-ul l-a promovat pe listele pentru Parlamentul European pe Remus Grigorescu, care ocupa atunci doar locul 16, în timp ce numai primii zece au ajuns direct la Bruxelles.

Grigorescu a avansat atunci pe locul şase pe lista de supleanţi. Alegerile din 30 noiembrie au dat peste cap însă întreaga componenţă a Parlamentului European, după ce mai mulţi pesedişti au fost aleşi în Parlamentul României şi au ales să renunţe la funcţiile din Uniunea Europeană. Titus Corlăţean şi Daciana Sârbu au fost primii care s-au retras. Chiar şi cei cinci supleanţi dinaintea lui Remus Grigorescu au reuşit să câştige câte un mandat în Parlamentul României, astfel că el a rămas primul „disponibil” de pe listă şi a ajuns peste noapte direct la Bruxelles.

Social democratul nu a reuşit să câştige alegerile în Colegiul uninominal Rm. Vâlcea Sud, acolo unde a candidat, reuşind să obţină doar 6.731 de voturi, fiind înfrânt de contracandidatul PDL, Samoil Vâlcu. Deşi 99 la sută i s-a confirmat că va fi parlamentar european, Grigorescu este puţin sceptic. „Este adevărat că am fost ales, dar voi putea susţine asta cu tărie în momentul în care voi avea un răspuns oficial de la Bucureşti. În politică lucrurile concrete vorbesc de la sine. De aceea cred că este mai bine să aşteptăm hârtiile oficiale şi după aceea să ne bucurăm”, a declarat Remus Grigorescu.

În vârstă de 38 de ani, Grigorescu este doctor în ştiinţe economice şi îndeplineşte funcţia de conferenţiar universitar la Universitatea Constantin Brâncoveanu din Râmnicu Vâlcea. Remus Grigorescu va fi europarlamentar până în luna iunie 2009, când se vor încheia actualele mandate ale tuturor reprezentanţilor României în PE de la Bruxelles. În schimb, viceprimarul Romeo Rădulescu, ajuns şi el în poziţie eligibilă pe listele PD-L a refuzat numirea, După Romeo Radulescu urmează pe listă Călin Cătălin Chiriţă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe