RAJDP Vâlcea, primul loc în tara în privinta proiectelor SAPARD

duminică, 28 decembrie 2008

RAJDP Vâlcea, primul loc în tara în privinta proiectelor SAPARD

Regia Autonoma Judeteana de Drumuri si Poduri (RAJDP) Vâlcea se situeaza în prezent pe primul loc în tara în ceea ce priveste lucrarile câstigate prin programul SAPARD. De asemenea RAJDP Vâlcea este pe locul doi la nivel national dupa una dintre cele mai importante societati din tara, Strabag Timisoara, în ceea ce priveste indicatorii de performanta pe anul 2008.  

Lucrari la preturi scazute

Datorita practicarii unor preturi scazute, regia a reusit sa obtina majoritatea licitatilor organizate la nivel de judet. „Avem 14 lucrari de câte un milion de euro fiecare prin SAPARD, iar indicatorii de performanta foarte buni ne recomanda. ªtim cu siguranta ca vom avea profit si vom avea lucrari si pentru anul viitor”, sustine Nicolae Valimareanu, directorul RAJDP Vâlcea.
Cu o luna în urma, judetului Vâlcea i-au fost alocate fonduri totale în valoare de 20 de milioane de lei, provenite din rectificarea bugetului de stat, acestea fiind destinate finantarii cheltuielilor privind drumurile judetene si comunale.

Asfaltare pe banda rulanta

Din suma de 12.000 mii lei, aferenta finantarii cheltuielilor pentru drumurile judetene, 300.000 de lei reprezinta lucrari de consolidare pe DJ 658 Gura Vaii – Muereasca – Mânastirea Frasinei, la kilometrul 6 + 200 – 6 + 300 de metri, 152,2 mii lei reprezinta reparatii asfaltice pe 3.400 de metri patrati în localitatile Stoenesti, Lacusteni si Voicesti, 63,4 mii lei reprezinta întretinerea cu material pietros pe 2 kilometri în localitatea ªusani, iar 11.481,4 mii lei reprezinta covoare bituminoase.

Potrivit conducerii RAJDP Vâlcea, pâna la începutul acestei saptamâni au fost realizati 31,8 kilometri de covoare bituminoase în 31 de localitati. „S-a lucrat permanent, cu toate fortele tehnice si umane ale regiei, inclusiv în zilele de sâmbata si duminica, cu exceptia zilei de 30 noiembrie, când au avut loc alegerile parlamentare”, adauga directorul Nicolae Valimareanu. Pâna la aceasta data, lucrarile de reabilitare, consolidare si de turnare a covoarelor bituminoase programate au fost executate integral, iar fondurile, suplimentate la ultima rectificare de buget s-au folosit în scopul pentru care au fost destinate.

Presedintele CJ, multumit de realizarile RAJDP

Presedintele Consiliului Judetean Vâlcea, Ion Cîlea a apreciat si el activitatea RAJDP Vâlcea. „Apreciez în mod deosebit receptivitatea agentilor economici din judet, producatori de mixturi asfaltice, care au raspuns solicitarilor noastre si ne-au asigurat importante cantitati de material bituminos în conditiile si la preturile modice cu care lucreaza statia RAJDP din comuna Ladesti.”,a declarat Cîlea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe