Proiect de gestionare a deşeurilor de 43.800 de euro

miercuri, 10 decembrie 2008

Proiect de gestionare a deşeurilor de 43.800 de euro

În cadrul Programului Phare 2005 Coeziune Economică şi Socială, Schema de Granturi pentru Sectorul Public pentru Pregătirea de Proiecte în domeniul Protecţiei Mediului, Consiliul Judeţean Vâlcea a implementat, în calitate de beneficiar, proiectul Sistem Integrat de Gestionare a Deşeurilor în Judeţul Vâlcea. Proiectul a avut durata de implementare de un an, data de începere fiind 1 noiembrie 2007.

Valoarea totală a proiectului a fost de 43.800 de euro, din care 37.300 de euro au reprezentat finanţare de la Uniunea Europeană, iar 6.500 de euro au provenit din contribuţia locală. Consiliul Judeţean Vâlcea a mai  fost asociat în alte şase proiecte care au avut drept beneficiare consiliile locale ale oraşelor Băbeni şi Bălceşti precum şi consiliile locale ale comunelor Dăeşti, Făureşti, Orleşti şi Măldăreşti.

În legătură cu toate aceste proiecte, preşedintele  Consiliului Judeţean Vâlcea, Ion Cîlea a subliniat că „fondurile europene nu vor rezolva decât parţial necesarul de investiţii de mediu, aşa că avem obligaţia de a le utiliza cu maximă eficienţă şi, totodată, de a atrage fonduri suplimentare, din bugetul public sau privat. Cele şapte proiecte implementate în judeţ au avut ca rezultat obţinerea unor studii care vor sta la baza investiţiilor de mediu viitoare. Investiţiile în domeniul apei şi al deşeurilor pot oferi  o şansă de dezvoltare pentru aceste zone, indiferent că sunt zone rurale sau urbane”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe