Populaţia din Stăneşti este bătrână, bolnavă şi săracă

duminică, 14 decembrie 2008

Populaţia din Stăneşti este bătrână, bolnavă şi săracă

Primarul Michiu încearcă să redreseze mica localitate

Comuna Stăneşti face parte din acea categorie de localşităţi care îşi schimbă des primarii. În vara trecută locuitorii de aici l-au ales primar pe liberalul Ionel Michiu, fost ofiţer de carieră, om cu experienţă în construcţii şi drumuri, care pare decis să schimbe radical în bine mica localitate. A realizat în scurt timp o listă d epriorităţi, de proiecte ce trebuiesc demarcate şi este pe cale de a finalize complicatul sistem de alimentare.

Localtatea are nouă sate dar prea puţină populaţie şi majoritatea acesteia este formată din personae vârstnice.În unităţile de învăţământ din comună nu se mai află înscrişi decât 89 de elevi în ciclul primar şi 40 de preşcolari . 
Aceştia dispun de transport cu două microbuze primite de la Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Tineretului. Din cauză că localitatea nu beneficiază de o staţie de ambulanţă, cazurile mai grave, care nu pot fi rezolvate de medicii de familie, sunt preluate de către Ambulanţa Lădeşti. Veniturile localnicilor sunt foarte mici. 

Pentru sezonul rece, au primit ajutor pentru încălzirea locuinţei 450 de familii, 32 sunt beneficiare ale venitului minim garantat, 350 de săraci au primit făină şi zahăr din rezervele UE. 
" Locuitorii nu au răbdare, iar ei merg pe logica: te-am ales, acum să faci! Este nevoie şi de bani. Sprijinul de la Consiliul Judeţean şi din partid contează enorm pentru orice primar. Şi eu aş vrea ca această comună pe care o administrez să fie una europeană şi locuitorii să fie mândri . Nu îmi place să vorbesc şi caut ca faptele să vorbească.", a declarat edilul comunei Stăneşti, ing. Ionel Michiu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe