Manifestarea de 1 Decembrie, eclipsată de alegeri

miercuri, 3 decembrie 2008

Manifestarea de 1 Decembrie, eclipsată de alegeri

Vâlcenii au sărbătorit luni Ziua Naţională a României, marcată printr-o ceremonie religioasă şi militară şi depunere de coroane. Manifestările au început la 9.45, la Prefectură, cu întâlnirea oficialităţilor, apoi au continuat la ora 10.00 cu ceremonia militară şi religioasă, urmată de depunerea de coroane din partea instituţiilor statului, la Monumentul Independenţei.

Deşi autorităţile au venit în număr mai mare decât râmnicenii la această manifestare, alegerile parlamentare par să îi fi afectat destul de serios pe unii politicieni, care au fost pasivi la acest eveniment. Prezenţi la ceremonie, preşedintele Consiliului Judeţean, Ion Cîlea, primarul Mircia Gutău şi prefectul Radu Renga au luat pe rând cuvântul, pentru a le aminti cetăţenilor progresele pe care România le-a făcut după căderea comunismului.

„România a riscat totul pentru a-şi căpăta libertatea. Sărbătorim 90 de ani de la Marea Unire. Avem libertate acum, drept dovadă stau şi aceste alegeri. Este prima oară după căderea comunismului când avem vot uninominal”, a spus Radu Renga. Nici de această dată, autorităţile locale nu au reuşit să strângă râmnicenii la manifestare, însă nici nu au dat prea multă importanţă Zilei Naţionale, rezultatul alegerilor fiind mult mai interesant.

Mulţi dintre politicieni şi-au zâmbit forţat, în timp ce alţii s-au consolat după aflarea primelor rezultate parţiale. Primarul Mircia Gutău a ţinut să-l consoleze pe candidatul PRM, Ion Nuică care nu a reuşit să obţină mai mult de 3,36%. „Nu fii supărat, viaţa e frumoasă!”, i-a spus Gutău premistului. Nuică nu a fost prea încântat de mila lui Gutău şi i-a declarat răspicat că nu trebuie să-i poarte el de grijă.

Nici întâlnirea dintre Mircia Gutău şi Emilian Frâncu nu a fost una fericită, cei doi reuşind doar să se salute sfios. Trecând peste orgoliile politice, manifestarea de 1 Decembrie din acest an la Râmnicu Vâlcea a fost categoric eclipsată de alegerile parlamentare. Numai militarii din cadrul formaţiunilor MIRA au onorat cum se cuvenea această zi. Jandarmii vâlceni au organizat cu această ocazie şi un simpozion la sediul unităţii, la care au participat reprezentanţi de la Muzeul de istorie, ai Bibliotecii judeţene, veterani jandarmi.

Luni, jandarmii au depus o coroană de flori la Statuia Independenţei în memoria ostaşilor români căzuţi la datorie iar un pluton de jandarmi a participat la activităţile comemorative organizate de administraţia publică locală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe