Emilian Francu | Raport de activitate

duminică, 21 decembrie 2008

COMUNICAT DE PRESA

RAPORT DE ACTIVITATE EMILIAN FRÂNCU - PARLAMENTAR

mandatul 2004-2008 - deputat

La sfârsitul anului 2004 m-ati ales deputat si patru ani v-am reprezentat interesele în parlament.
La 30 noiembrie 2008, dumneavoastra, vâlcenii, ati avut din nou încredere în mine si m-ati votat ! Votul primit m-a trimis în Parlament sa va reprezint înca o data iar eu, Emilian Frâncu, pot sa afirm în fata dumneavoastra ca asa cum mi-am respectat promisiunile în calitate de deputat, ma angajez sa o fac si a doua oara, de data aceasta în calitate de senator!
Consider însa ca este de datoria mea ca la sfârsitul celor patru ani de mandat în Camera Deputatilor sa va supun atentiei un raport de activitate cu principalele mele realizari.

Am facut parte din Comisia pentru cultura, arte, mijloace de informare în masa. Am facut parte din : Grupurile Parlamentare de prietenie cu Republica Populara Chineza, Brazilia, Norvegia, Republica Coreea (secretar), Bosnia si Hertegovina, Bahrein, Irlanda si am avut numeroase contacte de informare reciproca. În tot mandatul am facut o singura deplasare în strainatate (Republica Populara Chineza - 7 zile - 2007).

Prin cele 223 luari de cuvânt în plenul Camerei Deputatilor (locul 20) am încercat sa demonstrez ca, daca doreste, un parlamentar poate sa fie activ si în dezbaterea unor legi de interes larg pentru populatie.
Am fost, dupa cumulul criteriilor institutelor de analiza nationale si internationale, printre primii 10 parlamentari (din cei aproape 500) la declaratii politice, interpelari, prezenta si loialitate. Cu 137 declaratii am fost PRIMUL pe tara( !!!). La întrebari si interpelari (836) am fost al doilea ! Cu peste 91% am fost clasat al optulea ca prezenta si cu 98% al saselea ca loialitate.

Am fost autorul a 51 propuneri legislative, 11 dintre ele fiind deja votate ca legi. Cele mai importante sunt : Legea taximetriei, Legea Farmaciei, Legea de sprijinire a Oltchimului, Legea privind patrimoniul tehnic si industrial, Legea mamelor, modificarea Legii învatamântului (burse si facilitati si pentru studentii români care învata în strainatate), Legea pentru protectia patrimoniului cultural imaterial (traditii, oralitate, mestesuguri etc), Legea privind darea în folosinta a unor imobile apartinând unitatilor de cult, modificarea Legii 1 art.9 privind retrocedarile, Consacrarea zilei de 13 decembrie ca sarbatoare a etniei tatare etc.

Între propunerile mele legislative care asteapta sa fie transformate în luna februarie în legi mentionez: reesalonarea conditionata a datoriilor celor care locuiesc la bloc fara sa mai fie debransati de la utilitati, asigurarea unui regim juridic modern si echitabil pentru mansardarea locuintelor, simplificarea autorizarii lucrarilor în constructii, înfiintarea Colegiului Medicilor de Familie, cedarea unor cladiri ale MApN pentru campusuri universitare sau locuinte sociale, protectia solului, reforma în domeniul sanatatii, vânzarea spre edituri a sediilor provizorii, completarea Legii cadastrului, reorganizarea AGERPRES, modificarea Codului Fiscal, functionarea asociatiilor de proprietari etc.

Am adresat 836 întrebari Guvernului, culese în timpul audientelor sau în discutii cu cetatenii, caci am acordat la cabinetele mele parlamentare peste 2000 de audiente si am rezolvat 396 de petitii primite de la cetateni ! Întrebarile au fost legate de:
- finantarea bisericilor, echilibrarea bugetelor localitatilor, cladirile judecatoriilor din Horezu si Râmnicu Vâlcea, investitii noi în spitale, scoli, licee ; urgentarea construirii sediului Autoritatii de Sanatate Publica Vâlcea, calea ferata Vâlcea-Vâlcele, culoarul 4 Pan European pe traseul Sibiu-Râmnicu Vâlcea-Pitesti, masuri de sprijinire a sinistratilor, schimbarea conditiilor expertilor SAPARD din cadrul ITRSV, caminul cultural Amarasti, alunecari de teren, problemele locuitorilor din zona catastrofei naturale de la Ocnele Mari, asfaltarea drumurilor din tara Lovistei, salvarea crescatoriei de pastravi de la Bradisor, salvarea de la

degradare a bisericilor din Berislavesti, Proeni, Ursani, Lunca Stanesti etc, reabilitarea parcului auto al Ambulantei din judetul Vâlcea si crearea aici a unui serviciu tip SMURD, cresterea pensiilor si salariilor, grupe de munca, eliminarea fraudelor din Rompres Filatelia si de la Agentia Nationala de Reglementare în Comunicatii, posibila ilegalitate privind punerea în posesie a mostenitorilor domeniului Lahovary, sute de cazuri de coruptie semnalate, redresarea turismului românesc, relansarea si eficientizarea fondului Proprietatea, investitii pentru perimetrele de ameliorare terenuri în judetul Vâlcea, cresterea salarizarii clerului, retrocedari de proprietati preluate abuziv de stat, îmbunatatirea legislatiei privind obstile de mosneni, micii proprietari de terenuri forestiere, regimul contraventiilor, sprijinirea IMM, sprijinirea minoritatilor românesti din Serbia, Basarabia si Bucovina, absorbtia fondurilor europene, alimentari cu gaze, reabilitari Case de Cultura si terenuri de sport, dotarea bibliotecilor publice din mediul rural cu calculatoare, fonduri pentru infrastructura rurala (Ordonanta de Guvern nr.7/2006).

Prin insistenta mea la Guvern, am obtinut sute de miliarde de lei pentru construirea unor sali de sport sau gradinite, pentru terminarea lucrarilor la liceul din Horezu si continuarea investitiilor pentru reabilitarea scolilor din judet si pentru crearea unor conditii europene de învatatura: dotarea unitatilor scolare cu mobilier nou, usi si ferestre din termopan, laboratoare moderne, conectare la internet, refacerea acoperisurilor si zidurilor degradate, realizarea unor toalete ecologice legate la fosa septica si la reteaua de apa  din localitate.

Am convins Guvernul României sa creeze, la Râmnicu Vâlcea, un Centru de excelenta pentru pregatirea olimpicilor, un Campus pentru pregatirea sportivilor de performanta din România, la Horezu si sa aloce judetului, în ultimii 3 ani, peste 60 de microbuze scolare moderne.

Am obtinut fonduri, aproape 100 miliarde lei, pentru a realiza locuinte sociale în cladirea cunoscuta sub numele de « Caminul de batrâni » din Ostroveni, dar si în locul fostului ambulatoriu din comuna Nicolae Balcescu.

Am reusit sa determin Guvernul sa rascumpere, de la fostii proprietari, Casa Simian - Muzeul de Arta, emblema municipiului Râmnicu Vâlcea, si sa aloce fonduri importante pentru continuarea construirii Teatrului Anton Pann.

Am obtinut finantari importante pentru modernizarea si dotarea cu aparatura a spitalelor din Râmnicu Vâlcea, dar si pentru spitalele din Dragasani, Balcesti, Brezoi, Horezu, Dragoesti si Mihaesti.

Am reusit sa promovez, prin Hotarâri de Guvern, asfaltarea a zeci de kilometri de drumuri, în majoritatatea comunelor din judet.

Am adus fonduri de la Secretariatul de Stat pentru Culte în valoare de 255 miliarde lei pentru  69 de biserici si manastiri.

 O parte din salariul meu a fost folosita la construirea unor monumente, camine culturale, precum si la reabilitarea unor biserici, dotarea lor cu aparate de aer conditionat si statii de sonorizare sau la rezolvarea problemelor unor persoane aflate la nevoie.

Am fost unul dintre initiatorii Ordonantei Guvernului 7/2006, prin care mii de localitati din tara au primit fonduri pentru finantarea unor proiecte legate de alimentari cu apa, canalizare, construire de poduri si podete. Am ajutat aproape 50 de localitati din judetul Vâlcea sa-si finalizeze la termen si în mod optim proiectele acceptate la finantare pe aceasta ordonanta sau prin alte programe.

În Biroul Parlamentar deschis la Râmnicu Vâlcea si-au facut ucenicia 8 tineri, unii ajungând consilieri judeteni sau locali, precum si consilieri de ministri.

Sunt constient ca puteam sa fac mai mult dar apreciez ca eu - ca parlamentar - am reprezentat onorabil judetul Vâlcea.

Am convingerea ca voi putea si în acest mandat sa-mi duc la îndeplinire obiectivele si sa reprezint cu cinste nu numai interesele locuitorilor din Colegiul Senatorial Nord (Brezoi-Horezu) dar si ale tuturor cetatenilor din judet. Sunt constient ca de acum îmi va fi mult mai greu dar voi merge mai des în colegiu pentru a rezolva problemele oamenilor si voi încerca sa conving noul Guvern, cum am facut si pâna acum, sa dea curs solicitarilor vâlcenilor.

Emilian Frâncu,
Senator,
Deputat (2004-2008)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe