Zvetlana Preoteasa a vizitat şcolile din Guşoeni şi Şuşani

miercuri, 22 octombrie 2008

Zvetlana Preoteasa a vizitat şcolile din Guşoeni şi Şuşani

La sfârşitul săptămânii trecute ministrul  secretar de stat Zvetlana Preoteasa a vizitat mai multe şcoli din sudul judeţului. Candidata liberală la funcţia de deputat al Colegiului Drăgăşani a avut întâlniri cu primari, profesori, cadre didactice şi  părinţi. Am fost alături de demnitarul liberal la vizitele din comunele Guşoeni şi Şuşani. Ambele localităţi se confruntă cu probleme delicate. Ambele au avut de-a lungul timpului primari care nu s-au preocupat să promoveze proiecte edilitare, să aducă fonduri, să gospodăresacă eficient bugetul.

Spre norocul locuitorilor din cel două comune se pare că actualii primari sunt gospodari adevăraţi şi se implică la maxim în adminstraţie. Nicolae Ioana (PNG), primarul comunei Guşoeni a prezentat ministrului câteva probleme ale zonei şi a cerut sprijin pentru şcoli. În Guşoeni învaţă 89 de copii în două şcoli. Profesoara Cornelia Ionescu directoarea şcolii din centrul comunei, şcoală construită în 1972, a precizat că nu s-au mai făcut lucrări de reabilitare de mulţi ani datorită lipsei de fonduri. Cadrele didactice sunt profesioniste dar câteva din ele se află pe final de carieră. Scade şi numărul elevilor mulţi dintre localnici ducând copii în şcoli din Drăgăşani.

Lipsa condiţiilor adecvate, starea proastă a drumurilor, problemele legate de apă şi canalizare, de grupurile sanitare, îngreunează accesul la educaţie modernă a copiilor din comună. Şcoala arăta însă bine. Curată şi îngrijită iar elevi aveau frumoase uniforme. Cei zece elevi care au fost în tabăra gratuită la mare în vara aceasta datorită doamnei Zvetlana Preoteasa i-au mulţumit şi au promis că vor obţine rezultate bune în noul an. În comuna Şuşani , comună condusă exemplar de primarul democrat liberal Gheorghe Staiu se află o şcoală coordonatoare şi încă 5 şcoli plus o grădiniţă.

Şcoala cu clasele I-VIII Şuşani este condusă de câteva săptămâni de o profesoară tânără. Gabriela Manda este profesoară de matematică, are 27 de ani, a predat în judeţul Olt, este din Dolj şi a venit în Vâlcea prin concurs. A devenit titulară în Şuşani .S-a legat de copii de aici, de oameni şi face totul cu multă plăcere. Este ajutată de profesorul de sport Popescu, tatăl cunoscutei Adela Popescu, şi el pe timpuri director al şcolii. „ Mai am doi ani până la pensie. Cred că este bine ca în funcţii să fie promovaţi oameni tineri. Domnişoara Manda se ocupă de elevi, dă multe meditaţii gratuite, lucrează cu ei în plus la şcoală. Este un cadru didactic care promite.”

Atât profesorul Popescu ( fost dansator de top în trupe de dans popular) cât şi directoarea se ocupă de pregătirea elevilor în domeniul cultural lucrând cu ei pentru a pregăti spectacole de muzică şi dans. Zvetlana Preoteasa a asistat la un spectacol ad hoc al elevilor din Şuşani care au prezentat un dans ţigănesc şi un recital de dansuri populare din zona de sud a judeţului. Ministrul a mai vizitat familia Iliescu din satul Sârbi care are 3 fete. Două dintre acestea sunt eleve ale unor licee de renume din Bucureşti iar mezina Cristina, elevă în clasa a VII-a , a văzut anul acesta pentru prima dată marea datorită iniţiativei doamnei ministru de a trimite câte zece copii din fiecare localitate din sudul judeţului într-o tabără gratuită.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe