Vasile Crişu speră să stoarcă de la UNIVERS suma de 150 milioane lei

miercuri, 8 octombrie 2008

• După „modelul” patentat de Florin Bălan-USG,

Vasile Crişu speră să stoarcă de la UNIVERS suma de 150 milioane lei

Florin Preda, consilierul juridic al firmei UNIVERS Vâlcea, recunoştea săptămâna trecută, că fostul director general al societăţii, Vasile Crişu, şi-a completat acţiunea principală în procesul cu UNIVERS cu încă un capăt de cerere, respectiv obligarea firmei la plata unor daune morale în cuantum de 15.000 lei (150 milioane lei). Următorul termen al acestui proces desfăşurat chiar la Tribunalul Vâlcea este programat pentru luni, 6 octombrie 2008.

 Vasile Crişu completează „tabloul” unor foşti directori generali care şi-au dat societăţile pe care le-au condus în judecată, în speranţa că vor obţine sume de bani consistente drept despăgubiri morale sau materiale. Este cazul aici de Ştefan Braşoveanu (fost director Acvarim), Florin Bălan (fost director la USG), şi acum Vasile Crişu (fost director la Univers). În luna august, Vasile Crişu, fostul director general al UNIVERS, a dat în judecată... societatea la care a lucrat, pe motiv că noua conducere a firmei l-a concediat ilegal.

Pe rolul Tribunalului Vâlcea se află în judecată Dosarul 2321/90/2008, prin care Vasile Crişu contestă decizia de concediere. Potrivit unor precizări ale directorului actual, Mihai Buzatu, UNIVERS va depune la acest dosar întâmpinare din care să rezulte că decizia de concediere contestată de Vasile Crişu a fost emisă în mod legal, cu respectarea dispoziţiilor Codului Muncii. Vasile Crişu a fost schimbat din funcţia de director general al UNIVERS în 2006, locul său fiind luat de Cătălin Munteanu.

Acesta din urmă n-a rezistat decât un an în funcţie, fiind înlocuit cu Mihai Buzatu, fiul vicepreşedintelui SIF Oltenia, Teodor Buzatu. Însă, problemele mari au început să apară de vreo doi ani, de când UNIVERS a început să vândă unele magazine şi unităţi alimentare din judeţul Vâlcea. În cursul anului trecut, UNIVERS a vândut următoarele active: spaţiu comercial Ocniţa; spaţiu comercial Depozit Ştirbei Vodă, spaţiu comercial Complex Hermes, agregate frigorifice, mobilier, cântare electronice, instalaţii de frig aflate în unităţile închiriate sau dezafectate la eliberarea acestora când au fost date cu chirie.

Recent, acţionarii de la UNIVERS au aprobat repartizarea profitului net aferent anului 2007. Astfel, s-a fixat un dividend brut pe pe acţiune la valoarea de 1,2 lei/acţiune. Veniturile totale în 2007 au fost de 7,53 milioane lei, iar cheltuielile de 5,22 milioane lei, rezultând un profit uriaş – de 2,3 milioane lei. Profitul este dublu faţă de cel înregistrat de UNIVERS în primele nouă luni din cursul anului 2006. Spre exemplu, acţionarul majoritar al societăţii a decis repartizarea a peste 90% din profitul net aferent anului 2006 pentru dividende.

Este o cotă uriaşă, având în vedere că multe din societăţile comerciale pe acţiuni îşi repartizează cea mai mare parte a unui eventual profit pentru dezvoltare, rezerve legale sau pentru acoperirea pierderilor din anii trecuţi. Drept recompensă, acţionarii de la UNIVERS au aprobat acordarea unei indemnizaţii nete de 1.000 lei fiecărui membru al consiliului de administraţie, şi 600 lei pentru membrii comisiei de cenzori.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe