Sorin Zamfirescu bolnav sau milog

duminică, 5 octombrie 2008

Sorin Zamfirescu bolnav sau milog

Dacă electoratul din Râmnic Nord se lasă păcălit fostul primar de Râmnic poate ajunge deputat. Sorin Zamfirescu este un oportunist migrator care nu a ezitat să-şi schimbe culoarea politică după interese personale. A fost membru al PCR ( poziţie din care a ocupat funcţii de conducere şi a muls bani buni pe şantierele patriei), a fost mebru al PNŢCD ( poziţie din care a ajuns primar de municipiu), a fost membru PUR, apoi PNL ( poziţie din care a ajuns consilier şi apoi director de ACVARIM) şi acum este membru PDL ( poziţie din care a ajuns consilier judeţean şi este aproape de a ajunge deputat). 

Candidatura sa a survenit după retragerea din cursă a controversatului avocat deputat Petre Ungureanu. Cât cei doi s-au aflat în competiţie internă am ezitat să scriem ceva despre Sorin Zamfirescu pentru a nu influenţa balanţa spre Petre Ungureanu. Nici unul nu merită să reprezinte râmnicenii în Parlament. După retragerea lui Ungureanu speram ca cei din PDL să aducă un candidat onorabil. 

Fostul deputat de Vâlcea Laurenţiu Dumitraşcu era o variantă. Una pe care PDL, dacă o exploata, putea obţine direct 50% în Colegiul Râmnic Nord. Liberalii răsuflă acum uşuraţi. Se temeau de Lary Dumitraşcu deoarece acesta era susţinut de o mulţime de societăţi comerciale şi oameni de afaceri, era mai tânăr, dinamic, cu experienţă. Era cel care în timpul Guvernului Radu Vasile adusese 160 de milioane de dolari nerambursabili în Oltchim. Avea o echipă profesionistă de campanie şi sprijinul mass mediei locale. 

Sorin Zamfirescu are bani, bani mulţi, dar nu va cheltui nici un leuţ de la el şi nu are nici sponsori pentru că nu este înghiţit de nimeni. Aşteaptă să obţină mandatul cu ajutorul primarului. Primar în faţa căruia s-a aplecat uitând orgoliul  din 2004 când din moldovean prost nu îl scotea. A plâns în faţa lui Gutău i-a cerut sprijin pentru a fi candidat şi a promis să fie cuminte,să îl ajute pe primar , să nu ceară nici o funcţie în partid după ce va ajunge parlamentar, să se retragă după patru ani. Cameleonul a reuşit. Ce a uitat să îi spună Sorin Zamfirescu lui Mircia Gutău? Păi a uitat să îi spună că este în concediu medical. 

De aproape 2 ani. Într-un concediu plătit de populaţie cu aproape 1000 de euro lunar. El încasează bani  din poziţia de salariat al ACVARIM societate unde însă numai are un contract de muncă. La finele lui 2006 şi-a dat demisia din funcţia de director pentru că ştia că oricum va fi demis. A fost în ACVARIM un adevărat satrap bătându-şi joc de salariaţi aşa cum a făcut şi în Primărie când era primar ( apropo mai ţii minte tovarăşe Zamfierscu cum l-ai obligat pe Ilie Crainea, pe Ilie Amuzan şi pe Doina Calangiu să falsifice fişa cuprinzând calificativele unui subordonat numai pentru că voiai să-i desfaci ilegal contractul de muncă ?!). 

Şi-a dat demisia din funcţia de  director şi a cerut încadrarea pe un post de inginer. Apoi a intrat în concediu de odihnă din care şi-a luat medicale. Medicale peste medicale,mereu cu alte diagnostice. Nu s-a mai dus să încheie un contract de muncă pentru că nu voia să fie simplu inginer. Concomitent cu medicalele lua bani de indemnizaţie din poziţia de consilier, se ocupa de pregătirea alegerilor europarlamentare, apoi a celor locale, mergea la şedinţe, se războia cu Petre Ungureanu. 

De un an şi ceva foloseşte certificate medicale al căror cod de boală se referă la SIDA sau cancer. Nu credem că are nici una nici alta. Este sănătos dar lacom. Dacă are vreo boală aceasta se numeşte lăcomie. Certificatele îi sunt furnizate pe reţeaua din CAS Vâlcea acolo unde cu ani buni în urmă a pus-o şefă pe soţia sa prin presiuni politice. Iar toţi cei care au lucrat cu Vasâlca Zamfirescu pot depune mărturie că este perechea ideală a unui satrap oportunist. 

PDL va obţine un rezultat catastrofal în acest colegiu. În primul rând fiecare râmnicean va afla despre toţi banii luaţi pe degeaba de acest individ care mimează rolul de intelectual de mare fineţe. Un intelectual care cât a fost primar nu a făcut nimic decât să umple oraşul de fierătanii kitchuri pe care le-a plătit municipalitatea cu bani buni. Dacă făcea în patru ani cât a făcut Gutău într-o primăvară şi tot era bine. Sorin Zamfirescu dacă va ajunge deputat se va pensiona. Punem pariu. Cu multă nesimţire se va pensiona pentru a obţine simultan şi pensie dar şi indemnizaţie de deputat. 

Dar cum naiba să facă omul ăsta campanie dacă în acte scrie că este bolnav? Cei din ACVARIM au făcut şi adrese către Casa de Sănătate dar nu au primit încă răspuns. Zamfirescu cică ar mai putea să o lungească cu medicalele până prin ianuarie. După care ar trebui să vină la muncă numai că nu se va duce, e prea leneş să fie simplu inginer. 

Vrea scaun de şef pentru a lua bani mulţi pe munca altora. Mandatul de deputat i-ar oferi soluţia. O soluţie păguboasă pentru râmniceni. Acest material va fi reluat în campania electorală într-un tiraj satisfăcător pentru tot colegiul. Ne pare sincer rău că Mircia Gutău girează cu autoritatea sa un sexagenar al cărui loc este acasă, în nici un caz în Parlament.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe