Primarul Dan Muşat a îmbrăcat copiii din Milcoiu

miercuri, 1 octombrie 2008

Primarul Dan Muşat a îmbrăcat copiii din Milcoiu

Traian Guminski

„Ziarul de Vâlcea” a fost una dintre puţinele publicaţii locale care au susţinut în campania de la alegerile locale trecute şi oameni noi, nu neaparat primari în funcţie. Pentru majoritatea jurnaliştilor era mai comod să-i sprijine pe edilii în funcţie care aveau pâinea şi cuţitul în mână. Acolo unde am văzut că primarii nu fac treabă am suţinut candidaţi ce aveau un program electoral bun şi care păreau a fi oameni de cuvânt. Aşa a fost şi cazul lui Dan Muşat, candidat PNG care a reuşit să câştige alegerile în Milcoiu .

Comuna Milcoiu, a treia ca suprafaţă din Vâlcea, dar având o populaţie puţin numeroasă , a fost neglijată mulţi ani de fosta administraţie. Nici de la judeţ nu prea au venit bani. Dan Muşat a făcut tot ce se putea în cele patru luni de când a ajuns primar. Şcolile şi-au schimbat înfăţişarea şi au fost igienizate. S-a adus mobilier nou, s-au găsit soluţii pentru realizarea unor grupuri sociale. Primarul a reuşit să obţină o finanţare de 800 de milioane de la Guvern şi repartizarea unui microbuz şcolar.

Comuna este din nou iluminată stradal. Marţi, 30 octombrie am fost de faţă la un nou gest de caritate a lui Dan Muşat. Acesta a alergat mult pe la prieteni de-ai săi din Vâlcea şi din Bucureşti prezentându-le situaţia populaţiei din zonă. Aşa a găsit sponsori care l-au ajutat. Miercuri la Centrul de Îngrijire şi Asistenţă a persoanelor vârstnice din Milcoiu, Dan Muşat a făcut donaţii constând în alimente şi cazarmament în valoare de 25 de milioane lei. Doamna Maria Tonea, coordonator al centrului care aparţine de DGASPC Vâlcea a mulţumit primarului şi a declarat că este prima dataă când cineva din primăria locală face un astfel de gest.

În acest centru se află internate 40 de persoane cu handicap. Media de vârstă a celor internaţi este de 69 de ani . Persoanele internate au afecţiuni grave şi ar avea nevoie de un medic permanent şi de un maseur. „ Posturile există în organigramă şi sunt scoase periodic la concurs. Din păcate nu vine nimeni pentru că salariile sunt mici şi în plus trebuie să mai faci şi naveta. Avem nevoie şi de mai mult pesronal, în special bărbaţi dar nu găsim.” Primarul Muşat a promis bătrânilor, pe care îi vizitează constant, că în perioada următoare va sponsoriza o excursie la Mânăstirea „Curtea de Argeş” pentru internaţii care doresc să meargă acolo.

Doctorul Nicolae Badea, directorul DGASPC Vâlcea ne-a declarat că apreciază iniţiativa primarului din Milcoiu şi are o bună colaborare cu primăria de aici. Primarul a donat îmbrăcăminte şi încălţăminte pentru 100 de copii , elevi în clasele I-IV din comună, chiar la începutul anului şcolar iar miercuri, 1 octombrie, a adus îmbrăcăminte de iarnă  şi încălăminte ( geci, ghete, bocanci) petru toţi elevii de clasdele V-VIII din localitate. „ Am solicitat directorilor de şcoli să îmi facă tabele cu toţi copii şi cu măsurile acestora.

Am fost la Bucureşti şi am apelat la prieteni mai vechi care m-au ajutat să îmbrac aceşti copii. Nu i-am uitat nici pe cei de grădiniţă. Consider că este important în primul rând să sprijin familiile care au copii şi bătrânii pentru că ei au mai multă nevoie.” Apreciind iniţiativa edilului din Milcoiu redacţia „ Ziarul de Vâlcea” va dona săptămâna viitoare material didactic şi jucării unei grădiniţe din Milcoiu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe