Primaria risca sa ia o teapa imobiliara de 1,1 milioane euro

duminică, 12 octombrie 2008

• Deoarece s-au „schimbat” proprietarii cladirii în care a functionat Scoala de Arte Râmnicu Vâlcea,

Primaria risca sa ia o teapa imobiliara de 1,1 milioane euro

Întrucât s-au „rotit” proprietarii de drept ai cladirii în care a functionat Scoala Populara de Arte Râmnicu Vâlcea, municipalitatea s-a vazut nevoita din nou sa studieze atent dosarul pentru a nu lua vreo teapa imobiliara evaluata la 1,1 milioane euro. Juristii si notarii angajati de municipalitate au efectuat în ultimele saptamâni mai multe cercetari pentru a stabili cine este proprietarul de drept al acestui imobil.

În luna august, când Primaria si-a exprimat dorinta de a cumpara aceasta cladire, proprietarii imobilului respectiv, în conformitate cu actele de proprietate prezentate si cu extrasul de carte funciara pentru informare, erau Georgian Tomescu si Camelia Hellen Tomescu, în indiviziune si cote egale. Însa, ulterior, cu actul de donatie autentificat sub nr. 4700/13.08.2008, Camelia Tomescu a donat mamei sale, Ioana Tomescu, cota indiviza de jumatate din imobilul descris mai sus, fapt comunicat prin scrisoarea nr. 35952/29.09.2008.

În aceste conditii, s-a emis o noua hotarâre de consiliu local în care se specifica urmatoarele: „Imobilul este, la aceasta data, proprietatea domnilor Tomescu Georgian Daniel si Tomescu Ioana, în indiviziune si cote egale, conform extrasului de carte funciara pentru informare din data de 22.08.2008”.

Primarul Mircia Gutau a mentionat ca în ultima perioada de timp a aparut o „mica” problema juridica la cumpararea imobilului de pe strada Tudor Vladimirescu, în care a functionat Scoala Populara de Arte. Deja, doi proprietari pe acelasi imobil sunt gata sa încheie un act de vânzare-cumparare, însa primarul Mircia Gutau a mentionat ca Primaria Râmnicului nu se va lasa trasa pe sfoara de „afaceri notariale”, pe traseul „vânzator-donatie-cumparator”.

Luna trecuta, consilierii locali au aprobat, printre altele, propunerea de exercitare de catre municipalitate a dreptului de preemtiune asupra cladirii din bulevardul Tudor Vladimirescu, în care a functionat, pâna nu demult, Scoala Populara de Arte Vâlcea. Pretul solicitat de proprietar este de 1,1 milioane euro, municipalitatea urmând sa cumpere imobilul, sa-l renoveze si sa-i dea o destinatie publica pentru Primaria Râmnicului. Ministerul Culturii si Cultelor – Directia Judeteana pentru pentru Cultura, Culte si Patrimoniul Cultural National Vâlcea a comunicat Consiliului Judetean ca, pentru imobilul „Scoala Populara de Arte” (fostul sediu), monument istoric si terenul în suprafata de 1073 mp, reprezentând curtea imobilului nu îsi exercita dreptul de preemtiune si transfera acest drept al statului catre autoritatile publice locale.

Scoala Populara de Arte, dateaza de la începutul secolului XX si este monument istoric de arhitectura, de categorie valorica B, cod LMI 2004: VL-II-m-B-09629. Prin înstiintarea privind intentia de vânzare a imobilului compus din cladire si teren, proprietarii au propus Consiliului Judetean Vâlcea o valoare de vânzare de 1,5 milioane euro. Ca urmare, în luna mai, Consiliul Judetean a adoptat proiectul de hotarâre privind renuntarea la dreptul de preemtiune referitor la cumpararea imobilului „Scoala Populara de Arte” (fostul sediu), monument istoric si a terenului în suprafata de 1073 mp, reprezentând curtea imobilului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe