Obadă Marinescu Gheorghe vrea să deţină monopolul pe drumurile valcene

luni, 6 octombrie 2008

Transportatorii se ceartă pe drumurile judeţene

Obadă Marinescu Gheorghe vrea să deţină monopolul pe drumurile judeţene

Operatorii de transport rutier SC Obadă Trans SRL şi SC Transmontana SA au formulat o plângere prealabilă împotriva emiterii licenţelor de traseu pentru servicii de transport public judeţean de persoane prin curse regulate speciale eliberate operatorilor de transport rutier SC Gigi şi Gena SRL Laloşu şi SC Coţofana SRL Horezu. Traseele disputate sunt Roşiile-Bălceşti, respectiv Slătioara-Oteşani-Oltchim Rm. Vâlcea. Plângerea celor doi transportatori vizează şi Programul de transport public judeţean de persoane prin curse regulate pe perioada 1 iulie 2008-30 iunie 2011, aprobat în Consiliul Judeţean Vâlcea.

Cele două societăţi „pârâte” îndeplinesc condiţiile legale

Răspunsul Consiliului Judeţean Vâlcea la plângerea formulată de transportatori este: „...Transportul public judeţean de persoane prin curse regulate speciale se efectuează de operatorii de transport rutier în baza licenţei de traseu eliberate de autorităţile administraţiei publice de la nivel judeţean în a căror rază administrativă se află traseul respectiv, cu avizul Autorităţii Rutiere Române”.

În acelaşi răspuns se spune că Compartimentul Servicii de Transport Public Judeţean întocmeşte un raport de specialitate care include propunerea justificată de acordare a licenţei de traseu sau după caz de respingere, pe care îl înaintează preşedintelul CJ, care emite dispoziţia prin care se acordă licenţa de traseu sau de respingere cererea de acordare. Răspunsul către SC Obadă Trans Srl şi SC Transmontana SA a fost că cele două societăţi împotriva cărora s-a înaintat plângerea, SC Gigi şi Gena SRL Laloşu şi SC Coţofana SRL Horezu, au îndeplinit condiţiile pentru efectuarea serviciului de transport public judeţean de persoane prin curse regulate, iar Cj nu avea motive întemeiate de a refuza solicitările pentru emiterea licenţelor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe