Hahalera Vasile Bleotu a pus în pericol organizaţia PSD Vâlcea

duminică, 12 octombrie 2008

Hahalera Vasile Bleotu a pus în pericol organizaţia PSD Vâlcea

Traian Guminski

• Deputatul este beneficiarul unor venituri de peste 10.000 de euro lunar • După ce a falimentat SCAND şi a beneficiat de scutiri de la plată unor datorii de sute de milioane Bleotu a ajuns o căpuşă de lux a României • Baronul de Drăgăşani a vrut să facă trafic cu posturi de candidat • După ce a vrut să –l aducă pe controversatul Ică Voinea să candideze la Senat în Sudul Vâlcii a încercat să vândă locul pe care-l aşezase pe Sorin Ghiţă • Populaţia din Colegiul Drăgăşani s-a reorientat spre Zvetlana Preoteasa.

Traseul unei sinecuri

Unul dintre cei mai duplicitari şi oportunişti parlamentari ai PSD  este acest Vasile Bleotu. El are un venit lunar oficial de peste 10 ori mai mare decât al soţiei sale care este medic pe ambulanţă. Nu face nimic mimând preocuparea pentru legi şi rostind discursuri seci scrise de alţii. Redevenit deputat PSD de Vâlcea după alegerea Rovanei Plumb ca europarlamentar la finele anului trecut, drăgăşeneanul nu a renunţat nici la simbria consistentă de la Fondul de Garantare a Depozitelor în Sistemul Bancar.

Cumulat cu indemnizatia de parlamentar, el câştigă spre consternarea colegilor de partid echivalentul a peste 10.000 de dolari lunar. În urma alegerilor pentru Parlamentul European de la sfârşitul anului trecut, Vasile Bleotu a redevenit, pentru un an de mandat, deputat din partea PSD, “urcând” în Parlamentul României în locul Rovanei Plumb.  Demnitarul  declara la vremea respectivă că nu va accepta “promovarea” dacă nu i se va garanta de către colegii de la organizaţia judeţeană Vâlcea a PSD, loc eligibil pe liste în următorul mandat.

Vasile Bleotu mărturisea că nu are sens “să renunţe la un post bine remunerat, de specialist pe lângă BNR, pentru un an de zile”. Vremea a trecut şi deputatul şi-a reluat fără remuşcări fotoliul de ales al neamului, fără a se lipsi totuşi de dispensa lunară din postul de director economic al Fondului de Garantare a Depozitelor în Sistemul Bancar. În 2008 Bleotu a câştigat lunar peste 300 de milioane de lei vechi. Cum a ajuns acest ipochimen al Drăgăşaniului să aibă o ditamai funcţie bancară plătită cu salariu dublu faţă de preşedintele României?

Puţini ştiu că Bleotu este prieten apropiat al deputatului Florin Georgescu ( fost ministru de finanţe şi apropiat al Guvernatorului Mugur Isărescu).Cei doi au devenit foarte buni prieteni în 1982, când au făcut împreună armata la Chitila. Coleg cu ei a fost şi Ion Stan,  preşedinte al Comisiei SRI, şi el deputat PSD.

Singurul lucru pe care l-au făcut la Chitila şi care avea cât de cât legătură cu armata este, potrivit lui Vasile Bleotu, să înveţe să tragă cu arma .De altfel, Vasile Bleotu a mai avut timp să exerseze şi după armată, ca vânător, având arme de vânătoare (cu permisul aferent). Georgescu şi Bleotu fugeau des din cazarmă pentru a participa la meciuri de fotbal. Cei doi sunt membrii în Comisia de Buget Finanţe, unde Florin Georgescu este “ şeful”, şef care l-a ajutat pe Bleotu să pună mâna pe o sinecură uriaşă la fel cum, în urmă cu ani buni, l-a ajutat pe Vasile Bleotu să scape de datorii imense către stat.

Drăgăşenenii îl cunosc ca politicianul care ar fi dus fosta SCAND SA în faliment.Despre acest subiect însă vom scrie luni, tot atunci vom povesti despre snobismul lui Bleotu care s-a apucat să înveţe engleza în Parlament, despre diploma sa de doctorat

Scandal în PSD

Bleotu este principalul vinovat al scandalurilor din ultimele săptămâni care au bulversat întreaga organizaţie, au dus la plimbarea primarilor PSD pe la zeci de şedinţe, la presiuni asupra acestora  să voteze pentru sau împotriva lui Vlădoiou. Bleotu a presat mazilirea deputatului Vlădoiu din Sud unde iniţial îi promisese unui alt derbedeu politic ( Ică Florea Voinea) că-l va aduce pe un colegiu sigur.

Apoi a tras sforile pentru implementarea lui Ghiţă drept candidat în Râmnic sperând să intermedieze o renunţare a lui Ghiţă în favoarea unui alt paraşutat ce trebuia să împartă ceva caşcaval deputatului “ Basil” Bleotu. Ipocrit fără limite la un anumit moment, i-a spus deputatului Vlădoiu să meargă împreună la Mircea Geooană şi la Mitrea pentru a-l susţine pe Vlădoiu. Bleotu a promis chiar că va spune că demisionează dacă Vlădoiu va fi înlăturat. Apoi , fără scupule a organizat un comando cu primari care să ceară înlăturarea lui “Aurică”.

Manevrele sale ordinare au dezgustat deja o mare parte din membrii PSD din zona de sud care s-au reorientat spre candidata liberală Zvetalna Preoteasa. Aceasta beneficiază şi de sprijinul unor aleşi locali ai PDL care au remarcat iniţiativele ministrului de stat pentru învăţământ preuniversitar. PSD va obţine un rezultat catastrofal în Drăgăşani mai ales că nu are un candidat la Senat în zonă capabil să-l sprijine pe Bleotu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe