Doi paraşutaţi nu pot fi susţinuţi de PSD Vâlcea

miercuri, 1 octombrie 2008

În atenţia preşedintelui Mircia Geoană !

Doi paraşutaţi nu pot fi susţinuţi de PSD Vâlcea

Traian Guminski

Aşa cum de mai multe ori ediţii ale „ Ziarului de Vâlcea” au fost prezentate liderului naţional al PSD de către diverşi membri angrenaţi în bătălii interne politice, care încercau să-l convingă pe şeful lor că redactăm şi publicăm articole comandate sperăm să se găsească cineva care să-i ducă şi această ediţie. Facem precizarea că nici atunci şi nici acum nu am scris despre PSD sau membrii de ai săi la comanda nimănui.

S-a dovedit de-a lungul ultimilor ani că am avut dreptate în cea mai mare parte a analizelor şi pronosticurilor politice publicate sub semnătura redactorilor şi colaboratorilor noştri. Dacă ne va urmări raţionamentul, domnul Geoană, va vedea că este unul de bun simţ şi de pragmatism politic. Aproape toate organizaţiile locale politice s-au opus la prezenţa unor candidaţi trimişi de la centru. Populaţia a început să înţeleagă ce este cu votul uninominal şi chiar în fiefuri ale unui partid un candidat al acestuia nelegat de zonă, de pământ, de oameni, are dificultăţi să convingă electoratul.

De multe ori nu este suţinut nici măcar de consilieri, primari sau viceprimari colegi de partid pentru că aceştia ar fi preferat să susţină un membru al organizaţiei judeţene şi nu unul impus. În sondaje conduc oamenii aleşi democratic din partea formaţiunilor . Aceşti candidaţi au fost votaţi intern tocmai datorită percepţiei popularităţii lor. Într-un colegiu dominat de primării pesediste a fost adus în urmă cu două luni drept candidat Marian Sârbu.

Colegiul Horezu era un Colegiu pe care deputatul Aurel Vlădoiu l-ar fi câştigat cu siguranţă. Mai mulţi edili PC şi chiar şi unii PNL şi PDL intenţionau să îl susţină. În zonă era recunoscut pentru iniţiativele sale, pentru sprijinul acordat unor comunităţi locale, pentru activitatea sa. Marian Sârbu nu este popular nici măcar printre pesedişti. Nu este carismatic, nu este iubit. Nu a făcut nimic concret pentru nicio localitate din acest colegiu, pentru nicio şcoală, pentru nicio biserică, pentru nicio mânăstire, pentru nicio familie. Probabil nici nu îi cunoaşte pe aleşii locali PSD.

Acum social democraţii au pierdut avantajul în zonă. Sondajul îl arată favorit pe Ion Tudor, candidatul PDL, fost lider al PSD exclus prin manevre de gen comunisto-rus din partid cu puţin înainte de locale. Dacă nu ne crede domnul Geoană poate comanda un sondaj în zonă. Într-o zonă în care nici liberalii nu stau rău. Aurel Vlădoiu a fost mutat în sudul judeţului. Fiind unul dintre cei mai activi şi energici parlamentari pe care i-a avut judeţul nostru nu i-a fost greu să intre imediat într-o nouă campanie. Cunoştea şi zona Drăgăşani la fel de bine. Era cunoscut şi popular. Iar vâlcenii ştiau ce a făcut ca deputat pentru judeţul nostru. Ştiau din presă dar şi din adunări populare, din şedinţe de consiliu local.

Acum se pare că cei din conducerea centrală intenţionează să îl alunge pe deputatul Vlădoiu. Să îl lase fără colegiu sau, la fel de rău, să îl mute în Râmnic unde popularitatea sa este mai mică tocmai pentru că de-a lungul anilor s-a concentrat pe zonele rurale încercând să sprijine comunităţile cu probleme serioase ( drumuri, apă, canale, şcoli etc). PSD încearcă trimiterea unui al doilea paraşutat care să obţină mandatul de senator cu ajutorul celor doi candidaţi la Camera Deputaţilor ( Vasile Bleotu şi Dan Mazilu). E o greşeală să crezi însă că voturile celor doi se vor duce la un anonim. Iar dacă paraşutatul este fostul PCR-PUR-PC-PSD Florin ( Florea) (Ică) Voinea vă garantăm că lovitura de imagine va fi imensă. Controversatul personaj ajuns deputat de Vaslui după ce a fost deputat de Dolj, căsătorit a doua oară cu o fostă deputată de Galaţi, este atât de pătat încât va trebui să scoatem ediţii suplimentare pentru a spune vâlcenilor pe cine să nu voteze. Liberalii şi pedeliştii se vor bucura să comande într-adevăr articole dure dar adevărate şi vor fi avantajaţi dacă PSD mai paraşutează pe cineva. Localnicii vor să voteze localnici iar Mircea Geoană va vedea o diferenţă foarte mare între rezultatele din vară şi cele de acum. Tocmai pentru că PSD are acum o garnitură de candidaţi mai slabă decât adversari iar Ion Cîlea nu mai este locomotiva împinsă din spate şi de munca şi popularitatea unui Vlădoiu. Un Vlădoiu căruia nu întâmplător cei din PDL i-au făcut o ofertă în momentul în care au aflat despre intenţia PSD de a-l sacrifica. Păi şi independent Aurel Vlădoiu ar obţine în Drăgăşani mai multe voturi decât Ică Voinea sau oricare paraşutat. În plus domnul Geoană nu trebuie să neglijeze popularitatea de care se bucură Mugur Isărescu în Drăgăşani. Iar Guvernatorul BNR nu are prea mulţi prieteni în PSD pe care să poată să îi ajute real în campanie. Pe Vlădoiu chiar că ar avea de ce şi ar putea să îl recomande cetăţenilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe