De ce îl vor vota liberalii pe Dan Mazilu

duminică, 19 octombrie 2008

De ce îl vor vota liberalii pe Dan Mazilu

Traian Guminski

Social democratul Dan Mazilu şi liberalui Cristian Buican sunt candidaţii din colegiile de depuţai cei mai legaţi de zonele în care candidează în sensul că au copilărit în aceste colegi, au făcut primii ani de şcoală aici, au rude, case şi prieteni în respectivele colegii.

Dan Mazilu candidează pentru postul de deputat într-un colegiu  format din 23 de localităţi: Bălceşti, Ghioroiu, Diculeşti, Făureşti, Laloşu, Zătreni, Lăcusteni, Tetoiu, Roşiile, Berbeşti, Alunu, Sineşti, Grădiştea, Livezi, Fârtăţeşti, Măciuca, Valea Mare, Lădeşti, Popeşti, Stăneşti, Lăpuşata, Copăceni, Roeşti.

Din acestea 9 au conduceri administrative liberale. Este motivul de fapt pentru care conducerea centrală a PNL la paraşutat în acest colegiu pe un candidat care nu este vâlcean, nu a făcut nimic pentru Vâlcea şi care avea nevoie de o susţinere a primarilor. Numai că primarii din acest colegiu nu sunt nişte proşti. Nici ei şi nici organizaţiile liberale. Şi nici primarii PC şi PDL.

Toţi ştiu că Dan Mayilu este şi va fi mai legat de colegiu decât liberalul şi mai ştiu că Dan Mazilu va ajuta fiecare comunitate locală. Iar ei au obligaţia de a-l vota pe candidatul PSD şi din alt motiv. Orice liberal de bună credinţă ştie că PNL nu poate spera la mai mult de doi deputaţi în Vâlcea. Iar dacă cumva unul va fi ales în colegiul Bălceşti al liberal destoinic, vechi, din Vâlcea va râmâne pe dinafară.

Dacă Mazilu va ieşi deputat vor avea în colegiu un deputat prieten ,care să-i sprijine, pe care-l cunosc de mulţi ani şi în judeţ un liberal autentic, un vechi coleg de-al lor, un om care i-a sprijinit în diferite alegeri şi care-i va sprijini direct şi indirect şi din poziţia de deputat al altui colegiu.

Democraţii din Colegiul Bălceşti cunosc deasemenea că se pot baza pe Dan Mazilu şi că riscă mult mergând pe mâna unui paraşutat în afară de aceste argumente mai au unul pentru a vota cu Dan : candidatul PDL nu are şanse în colegiul Bălceşti pentru că PDL va obţine cele două locuri de deputat în alte colegii.

Dacă la aceste argumente adăugăm logica care spune oricărui candidat liberal cu vechime din Vâlcea că ar fi util ca liberalii din Bălceşti să îl trântească pe paraşutat şi că oricare dintre liberalii vechi au legături cu primarii , viceprimarii şi consilierii locali din zona Bălceşti atunci este evident de ce Dan Mazilu va beneficia de voturi liberale. Ceea ce până la urmă ar fi în interesul populaţiei din Bălceşti, a organizaţiei liberale dar şi a celei social democrate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe