Crinu Popescu construieşte o hală de depozitare produse ceramice

duminică, 19 octombrie 2008

 „Verde” de la... primarul Gutău…

Crinu Popescu construieşte o hală de depozitare produse ceramice

Am trăit să o vedem şi pe asta: la propunerea primarului Mircia Gutău, consiliul local a adoptat recent Hotărârea nr. 264/112 privind avizare PUD „Hală depozitare produse ceramice, str. Râureni”, beneficiar fiind... Crinu Popescu, prin firma ROVIMET SA. Însă, în ciuda avizului CL, lui Crinu Popescu i-au fost puse o grămadă de condiţii pentru realizarea acelei construcţii: accesul carosabil din str. Râureni va fi corelat cu sensul giratoriu propus la intersecţia DN 64 cu DN 67;

asigurarea locurilor de parcare ce vor fi calculate conform Hotărârii Guvernului nr.525/1996 (indicele de motorizare la această dată este de 375 vehicule/1000 locuitori); suprafaţa spaţiului verde amenajat în incinta proprietăţii se va dimensiona conform Hotărârii Guvernului nr. 525/1996 pentru aprobarea regulamentului general de urbanism; nu se vor realiza activităţi industriale care generează noxe, care prezintă riscuri tehnologice, funcţiuni care polarizează trafic intens, unităţi de producţie; asigurarea transparenţei decizionale.

Primarul Mircia Gutău a menţionat că „varianta propusă este foartă bună deoarece POT-ul (Planul de Ocupare a Terenului – n.r.) trebuie să fie conform legii. Studiul nu cred că ar mai trebui făcut pentru că îngreunăm activitatea, trebuie doar ca pentru autorizare să prezinte soluţia la accesul spre proprietate coroborată cu sensul giratoriu”. Necesitatea realizării unui sens giratoriu a fost impusă de rezolvarea urgentă a problemelor de trafic din ce în ce mai intens, la intesecţia dintre strada Ştrandului şi DN 64, zonă în care converg mai multe direcţii de mers: Bucureşti – Târgu Jiu, Bucureşti – Craiova, Râmnicu Vâlcea (Târgu Jiu) – Craiova.

În permanenţă şi în special în orele de vârf se produc blocaje pe cele trei direcţii de mers, şirul autovehiculelor ajungând la câteva sute de metri. Pentru fluidizarea traficului în zona pasajului Râureni, s-a studiat executarea unei bucle rutiere care să lege strada Ştrandului cu DN 64, pe sub pasajul Râureni. Prin realizarea acestei bucle, traficul de autovehicule dinspre Bucureşti spre Craiova se va derula pe aceasta, descongestionându-se astfel intesecţia dinspre strada Ştrandului şi DN 64.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe