66 miliarde lei pentru salariile profesorilor din Râmnicu Vâlcea

duminică, 19 octombrie 2008

• Consiliul Local a aprobat de urgenţă rectificarea de buget

66 miliarde lei pentru salariile profesorilor din Râmnicu Vâlcea

Aşa cum a promis primarul Râmnicului, Mircia Gutău, săptămâna trecută a avut loc şedinţa extraordinară a Consiliului Local al municipiului Râmnicu Vâlcea în care s-au aprobat fonduri pentru plata salariilor profesorilor. La primul punct s-a aprobat un raport şi proiect de hotărâre privind rectificarea bugetului local pentru anul 2008, în plus cu suma de 87 miliarde lei vechi, atât la partea de venituri, cât şi la partea de cheltuieli.

Din această sumă, 66 miliarde lei vechi sunt pentru finanţarea cheltuielilor de personal ale şcolilor. Astfel, bugetul rectificat va avea valoarea totală de 2.000 miliarde lei vechi, atât la partea de venituri, cât şi la partea de cheltuieli. După aprobarea propunerii, primarul Mircia Gutău a spus: „Am aşteptat să se voteze pentru a lua cuvântul.

Ca urmare a materialelor de presă apărute în ultimele zile referitoare la responsabilitatea Primăriei municipiului Râmnicu Vâlcea pentru întârzierea plăţilor salariilor cadrelor didactice de la unităţile de învăţământ din municipiul Râmnicu Vâlcea, vă spun că sumele se alocă primăriilor prin Direcţia Generală a Finanţelor Publice, iar administraţiile locale au doar rolul de intermediar în transferul acestor bani către unităţile de învăţământ.

Ca procedură, la nivelul administraţiilor locale se rectifică, în cadrul unei şedinţe de consiliu local, bugetul pe anul în curs cu sumele transmise de la bugetul de stat, după care se deschid credite bugetare unităţilor de învăţământ. Adresa oficială de comunicare către Primăria municipiului Râmnicu Vâlcea a sumelor defalcate destinate salariilor cadrelor didactice ale unităţilor preuniversitare de stat din municipiu a fost emisă de către Direcţia Generală a Finanţelor Publice Vâlcea în data de 8 octombrie 2008.

În ideea de a urgenta această procedură, primarul municipiului, cu sprijinul Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Vâlcea, a luat la cunoştinţă de sumele alocate municipiului şi a demarat procedura de convocare a Consiliului Local municipal în şedinţă extraordinară chiar înainte de data la care adresa oficială a fost emisă. Reafirm cu tărie că nici Primăria municipiului, nici primarul municipiului şi nici Consiliul Local Municipal nu se fac vinovaţi de această regretabilă întârziere în plata salariilor pentru cadrele didactice din învăţământul de stat preuniversitar din Râmnicu Vâlcea”.

Tot în şedinţa CL din 13 octombrie, s-a aprobat rectificarea bugetului autofinanţat la unităţile de învăţământ preuniversitar pe anul 2008, prin suplimentarea acestuia cu suma de 850 milioane lei vechi. În aceste condiţii, bugetul autofinanţat rectificat la unităţile de învăţământ preuniversitar va avea valoarea totală de 60 miliarde lei vechi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe