|miercuri, martie 3, 2021
  • Follow Us!

Zvetlana Preoteasa ajută elevii vâlceni 

Zvetlana Preoteasa ajută elevii vâlceni

 La sfârşitul săptămânii trecute mai mulţi primari din sudul judeţului au avut ocazia să discute cu doi consilieri ai ministrului secretar de sta în MEC, Zvetlana Preoteasa. Consilierii şi-au notat propunerile edililor precum şi doleanţele acestora legate de finanţările unor unităţi de învăţământ, de microbuze şcolare şi de alte probleme legate de şcoli, grădiniţe, cadre didactice. Zvetlana Preoteasa, ministrul secretar de stat pentru Învăţământ Preuniversitar s-a gândit să facă o surpriză familiilor care au copii în clasa I-a şi care domiciliază în sudul judeţului.  O surpriză plăcută pentru că fiecare „boboc“  din 18 localităţi vâlcene a primit cadou de la doamna ministru un ghiozdan echipat cu rechizite. Miercuri, joi şi vineri au fost distribuite 630 de ghizdane echipate cu rechizite elevilor însoţiţi de părinţi sau învăţători.

Am asistat la aceste operaţiuni şi am rămas impresionaţi de bucuria celor mici şi de ospitalitatea unor şefi de instituţii şi primar. Au fost date 240 de ghiozdane în Drăgăşani ( 90 pentru elevii Şcolii Generale N. Bălcescu şi 150 pentru elevii Şcolii Generale „Tudor Vladimirescu“, 18 copii în comuna Drăgoeşti , comuna Olanu,  Ioneşti, Scundu, Orleşti, Suteşti, Amărăşti, Glăvile, Pesceana, Voiceşti, Ştefăneşti, Lungeşti, Mitrofani (6), Guşoeni (11), Şuşani (36) Mădulari. Mulţi dintre părinţi i-au mulţumit  Zvetlanei Preoteasa, prin intermediul nostru şi al colegilor de la alte cinci publicaţii vâlcene, care suţin mediatic iniţiativele ministrului liberal, pentru grija arătată copiilor.

În cursul zilei de luni ministrul secretar de stat pentru Învăţământ Preuniversitar va asista la deschiderea anului noului an şcolar în mai multe şcoli din localităţile Drăgoeşti, Drăgăşani ( ambele şcoli din centru precum şi cea din Colonie), Prundeni, Orleşti şi Ioneşti. Reamintim că recent Guvernul României a alocat peste 90 de miliarde de lei unităţilor de învăţământ din Vâlcea destinaţi continuării unor lucrări de reparaţii şi reabilitare precum şi altor lucrări. Suma este una dintre cele mai mari din ţară şi alocarea ei alături de un nou lot de 30 de microbuze şcolare se datorează insistenţelor de care a dat dovadă doamna Zvetlana Preoteasa. (T.G.)

Leave a Response