Zvetlana Preoteasa a fost recompensată de î.P.S. Daniel

miercuri, 3 septembrie 2008

Zvetlana Preoteasa a fost recompensată de Î.P.S. Daniel

Cu modestia-i caracteristică Zvetlana Preoteasa, candidat al PNL la funcţia de deputat în Colegiul Drăgăşani, a ţinut oarecum secretă recunoaşterea eforturilor depuse de domnia sa de către Biserica Ortodoxă. Ministrul secretar de stat pentru Învăţământ Preuniversitar a dus o luptă continuă pentru păstrarea credinţei şi s-a împotrivit scoaterii Religiei din şcoli ca materie de predare.

Zvetlana Preoteasa a avut mai multe întâlniri cu feţe bisericeşti care consiliază conducerea BOR şi de fiecare dată a căutat soluţii pentru ca în unităţile şcolare din România să fie păstrată religia ca materie importantă în educarea tinerelor generaţii. Poziţiile sale publice în acest sens au avut efectul dorit. Prin urmare duminică, 11 mai 2008, după Sfânta Liturgie, Î.P.S. Daniel, Arhiepiscop al Bucureştilor, Mitroplit al Munteniei şi Dobrogei şi Patriarh al Bisericii Ortodoxe Române i-a acordat o diplomă de onoare doamnei profesor Zvetlana Preoteasa „pentru merite deosebite în păstrarea credinţei şi promovarea culturii creştine”.

Doamna ministru s-a remarcat şi în judeţul Vâlcea prin implicarea în ajutorarea mai multor lăcaşe de cult. A avut dese întâlniri cu preoţi mai ales din mediul rural şi a încercat să ajute bisericile din comunele judeţului apelând şi la colegi din Guvern dar şi la multe Fundaţii şi ONG-uri aşa cum a fost şi recentul caz din comuna Drăgoeşti unde a promis sprijin preoţilor care sunt pe cale de a finaliza o clădire în care va funcţiona o cantină. Cantina va deservi populaţia săracă şi în vârstă din zonă şi în special copii din familii cu situaţii finaciare deosebite.

În ultimi ani, datorită funcţiei publice, a fost nevoită să petreacă mult timp în localităţi din alte judeţe şi s-a implicat şi în sprijinirea unor cunoscute locaşe ortodoxe din România. Activitatea doamnei profesor Zvetlana Preoteasa este apreciată de colegii din minister dar şi de conducerea Partidului Naţional Liberal. Chiar premierul Călin Popescu Tăriceanu a făcut în dese rânduri remarci publice pozitive la adresa doamnei secretar de stat. Datorită relaţiilor personale excelente pe care le are cu mulţi senatori şi deputaţi ai PNL doamna Preoteasa a reuşit să ajute comunităţi locale din Vâlcea fără a face diferenţe asupra coloraturii politice a primarilor din acestea.

Mai mulţi primari din Vâlcea dar şi din ţară ai PSD i-au mulţumit telefonic în ultimele zile pentru ajutorul dat. „Am ţinut mereu cont de necesităţile reale ale comunităţilor şi mai ales ale copiilor din acestea. Sunt legată sufleteşte de acele comunităţi rurale în care dascălii şi preoţii se zbat foarte mult pentru a educa noile generaţii şi pentru a îmbunătăţii condiţiile în acre acestea învaţă. În minister am avut mereu uşile deschise pentru părinţi, elevi, consilieri, primari, preşedinţi de Consiliu Judeţean sau parlamentari.

Pentru mine este o mândrie că sunt membră într-un Guvern liberal dar am un respect deosebit pentru toţi cei care au fost aleşi, indiferent de culoare politică pentru că respect mereu alegerea democratică, voinţa unui electorat dintr-o localitate. Regret că uneori am fost atacată pe nedrept de unii politicieni ai PSD şi de unii jurnalişti care din păcate nu înţeleg că există şi oameni care fac tot ce fac cu multă credinţă şi cu responsabilitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe