Vâlcenii au sponsorizat entităţile nonprofit cu sume mai mari cu 53% faţă de anul precedent

duminică, 7 septembrie 2008

Vâlcenii au sponsorizat entităţile nonprofit cu sume mai mari cu 53% faţă de anul precedent

Direcţia Generală a Finanţelor Publice a Judeţului Vâlcea informează că, în acest an, 17.338 de contribuabili şi-au exprimat opţiunea, prin depunerea formularului cod 230, pentru redirecţionarea sumei de până la 2% din impozitul anual aferent veniturilor obţinute în anul 2007, de la bugetul de stat către entităţile nonprofit (asociaţii, fundaţii, unităţi de cult etc.), care s-au înfiinţat şi funcţionează în condiţiile legii.


Faţă de anul anterior, în 2007, numărul vâlcenilor care şi-au exprimat opţiunea de sponsorizare a unei entităţi nonprofit a crescut de la 12.905 la 17.338, respectiv cu 34,35%, suma totală fiind de 758.253 lei, mai mare cu 53% faţă de cea în anul precedent.


Acţiunea de virare a 2% din impozitul pe venitul anual este în prezent în curs de derulare, personalul fiscal cu atribuţii în domeniu fiind preocupat pentru respectarea opţiunilor contribuabililor şi rezolvarea operativă a situaţiilor în care au fost completate incorect sau incomplet datele de identificare ale entităţilor nonprofit.

în atenţia unităţilor administrativ-teritoriale!

Direcţia Generală a Finanţelor Publice a Judeţului Vâlcea informează că pe website-ul instituţiei, www.finantevalcea.ro, la categoria Trezorerie, subcategoria Bugete locale, a fost publicată Decizia nr. 168 referitoare la repartizarea sumelor defalcate din unele venituri ale bugetului de stat şi a cotelor defalcate din impozitul pe venit pentru echilibrarea bugetelor locale pe anul 2009 şi a estimărilor pentru anii 2010-2012 cu anexele aferente.

Reamintim ordonatorilor principali de credite că, potrivit prevederilor Legii nr. 273/2006 privind finanţele publice locale, au obligaţia să întocmească, să aprobe bugetul local şi să-l depună la DGFP Vâlcea - Activitatea de Trezorerie şi Contabilitate Publică, în vederea centralizării şi transmiterii la Ministerul Economiei şi Finanţelor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe