Statul nu reuşeşte să scape de pachetul rezidual de acţiuni de la USG

duminică, 14 septembrie 2008

• După patru tentative eşuate,

Statul nu reuşeşte să scape de pachetul rezidual de acţiuni de la USG

• recent, Artur Janusz Osuchowski i-a luat locul Kazimierz Przelomski în fruntea Consiliului de Administraţie al USG

În cursul săptămânii trecute, Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului a anunţat public că organizează cea de-a cincea selecţie de oferte pentru vânzarea prin metoda „Vânzare specială la ordin” a acţiunilor emise de societatea Uzinele Sodice Govora – Ciech Chemical Group SA. Astfel, autoritatea statului intenţionează să vândă peste 0,68% din acţiunile întreprinderii la un preţ de 2,41 lei/acţiune. Având în vedere că pachetul vândut de AVAS cuprinde aproape 1 milion de acţiuni, rezultă că preţul de ofertă solicitat de AVAS este de circa 2,4 milioane lei.

În prezent, compania Ciech SA deţine 92,9% din acţiunile fabricii, în timp ce societatea CET Govora deţine 5,47% din capitalul social al USG-CCG. Tot AVAS mai precizează că, având în vedere dispoziţiile OUG nr. 51/1998, acţionarii, administratorii şi directorii de la Uzinele Sodice Govora – Ciech Chemical Group SA nu pot participa la procedura de vânzare a acţiunilor deţinute de AVAS şi nu pot încheia un contract valabil cu AVAS pentru cumpărarea acestor acţiuni.

La licitaţia de selecţie vor fi admise numai societăţi de servicii de investiţii financiare care au un capital iniţial corespunzător prevederilor legale în vigoare. Tot AVAS mai anunţă că selecţia intermediarului se va realiza conform prevederilor din caietul de sarcini al licitaţiei, iar vânzarea celor 0,68% din acţiunile Uzinele Sodice Govora – Ciech Chemical Group SA va avea loc în cursul lunii octombrie 2008.

Societatea Uzinele Sodice Govora – Ciech Chemical Group se pregăteşte din nou de modificări în componenţa consiliului de administraţie, pe fondul rezultatelor economico-financiare extrem de slabe obţinute de întreprindere în ultimii ani, dar şi pe fondul „cutremurelor” de la nivelul conducerii centrale a Chiech Polonia. La SC Uzinele Sodice Govora – Ciech Chemical Group SA ar fi a cincea schimbare a componenţei Consiliului de Administraţie, şi a treia a preşedintelui acestui for. Recent, Artur Janusz Osuchowski i-a luat locul Kazimierz Przelomski în fruntea Consiliului de Administraţie al USG-CCG.

Şi la nivelul conducerii centrale a companiei Ciech s-a schimbat întregul consiliu de administraţie, fiind ales un nou CA în următoarea componenţă: Ryszard Kunicki – preşedinte, Robert Bednarski, Marcin Dobrzanski şi Artur Osuchowski (care este şi preşedintele CA de la SC Uzinele Sodice Govora – Ciech Chemical Group SA) – membrii. Săptămâna trecută, Artur Osuchowski, preşedintele Consiliului de Administraţie de la SC Uzinele Sodice Govora – Ciech Chemical Group SA, a semnat decizia de convocare a şedinţei Adunării Generale a Acţionarilor pentru data de 9 octombrie 2008. Printre altele, pe ordinea de zi a şedinţei AGA este înscris şi un proiect de hotărâre privind modificarea componenţei Consiliului de Administraţie, prin înlocuirea unor membri cu alţi membri propuşi de acţionari.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe