Societatea ETA a majorat tarifele la transportul cu autobuzele

miercuri, 3 septembrie 2008

• De câteva zile,

Societatea ETA a majorat tarifele la transportul cu autobuzele

Prin Hotărârea Consiliului Local al municipiului Râmnicu Vâlcea nr. 247/25, adoptată săptămâna trecută, s-a decis modificarea tarifelor serviciului public de transport efectuat de ETA SA. Noile tarife au intrat în vigoare începând cu data de 1 septembrie 2008. Înainte de şedinţa de Consiliu Local, propunerile privind noile tarife pentru activitatea de transport public local de călători au fost aprobate în şedinţa Consiliului de Administraţie al SC ETA SA.

Solicitarea de majorare a tarifelor a fost făcută ca urmare a creşterii indicelui preţurilor de consum în perioada mai 2006, când a avut loc ultima majorare prin HCL nr. 93/28 aprilie 2006 şi până în mai 2008. În conformitate cu prevederile din Legea 92/2007 privind serviciile de transport public local, tarifele se actualizează periodic prin indexare cu indicele de creştere a preţurilor de consum, prin hotărâre a consiliului local.

În aceste condiţii, conducerea SC ETA SA a solicitat administraţiei publice locale adoptarea unei hotărâri privind aprobarea tarifelor pentru activitatea de transport public local de călători, efectuat cu autobuzele şi microbuzele aparţinând SC ETA SA.

Modificările adoptate prin HCL nr. 247/25 din august 2008 sunt: bilet de o călătorie – de la 1,7 lei, la 2 lei; bilet vândut în mijlocul de transport – de la 2 lei, la 2,5 lei; bilet cu reducere de 50% (pentru pensionari) – de 0,85 lei, la 1 leu; abonament lunar pe o linie – de la 60 lei, la 75 lei; abonament lunar pe două linii – de la 80 lei, la 100 lei; abonament lunar de familie pe o linie – de la 55 lei, la 70 lei; abonament pentru toate liniile – de la 85 lei, la 110 lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe