SMURD Vâlcea este operaţional

duminică, 28 septembrie 2008

SMURD Vâlcea este operaţional

În Vâlcea funcţionează de la începutul acestei săptămâni un serviciu extins SMURD, în zonele cu cel mai mare risc de producere a accidentelor. Punerea în funcţiune a Serviciului Mobil de Urgenţă Reanimare şi Descarcerare Vâlcea se face după ce au fost obţinute autorizaţiile de funcţionare din partea Autorităţii de Sănătate Publică Vâlcea pentru trei locaţii: Râmnicu Vâlcea, Drăgăşani şi Brezoi.

Pentru a lucra la SMURD, 34 se angajaţi ai ISU Vâlcea au primit certificatele de absolvire a cursurilor de pregătire efectuate privind  acordarea primului ajutor calificat, pentru efectuarea procedurilor de descarcerare, precum şi pentru efectuarea altor tipuri de operaţiuni de salvare.

Cele trei ambulanţe care au fost repartizate serviciului sunt dotate, printre altele, cu butelii de oxigen, tubulatură pentru oxigen, aspirator de secreţii, tărgi, scaune de transport pentru pacienţi, saltea vacuum, mască de resuscitate, defibrilator semiautomat, balon de resuscitare, stetoscop, folie izotermă, materiale pentru curăţare şi dezinfecţie, trusă medicală de prim ajutor şi alte accesorii necesare pentru a putea interveni eficient în situaţii de urgenţă.

Cu dotare de ultimă generaţie, se va interveni la misiuni de acordare de prim ajutor, cu personalul paramedical, pentru persoanele care au suferit accidente sau îmbolnăviri acute.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe